TSK'dan Askere Pusu Talimatı: İzinsiz Adım Atmak Yasak - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Askere Pusu Talimatı: İzinsiz Adım Atmak Yasak

Terör örgütünün askerleri hedef alan "pusuları" ve olası karakol baskınları konusunda tüm birimlere gönderilen talimatta, askerlerin izinsiz bir yere gitmemeleri istendi.

30.07.2015 10:10  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde artan terör olayları sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri yeni önlemler alıyor. Önce IŞİD hedeflerini vuran, sonrasında PKK'nın Kandil başta olmak üzere bütün yönetim merkezleri ve ana kamplarını hedef alan TSK'nın operasyonları aralıksız sürecek. Bunlar, dönemsel değil, uzun vadeye yayılacak ve süregidecek operasyonlar.

PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki hedeflerine yapılan ilk büyük bombardımanda örgütün yaklaşık 190 militanının öldüğü, 300 militanının yaralandığı belirtiliyor.

Dün sabaha kadar süren ikinci geniş çaplı bombardımanda da örgütün 28 militanın öldüğüne yönelik bilgiler var. Örgütün bu denli ağır kayıp vermesi, askeri kaynaklarca lojistik ve silahlı güçler açısından da ağır zayiata uğradığının kanıtı olarak değerlendiriliyor.

TEMİZLENMİŞ BÖLGE

Hava operasyonlarının IŞİD'den çok PKK'yı hedef almasına yönelik eleştiriler yoğun. Bu durum Ankara'da verilen "tehdit önceliğine göre operasyon" kararından kaynaklanıyor.

1 NUMARALI TEHDİT PKK

Başkentte yapılan değerlendirmeler, bir numaralı tehdidin hâlâ PKK olduğunu gösterdiğinden, hava operasyonlarında bu örgüt daha yoğun hedef alınıyor. Ancak bu durumun IŞİD'le mücadele konusunda tereddüt yaratmaması gerektiğinin altı çiziliyor.

İncirlik başta olmak üzere askeri üsleri IŞİD karşıtı koalisyona açan Ankara, ağustos başında ABD ve İngiltere başta olmak üzere koalisyon üyesi ülkelerin uçaklarının gelmesini bekliyor. Suudi Arabistan, Belçika ve Fransa'nın da uçak gönderebileceği belirtiliyor.

Türk Hava Kuvvetleri'nin de koalisyon uçaklarıyla birlikte yapılacak operasyonlara aktif destek vereceği kaydediliyor. Operasyonların yoğun süreceği ve özellikle IŞİD'den arındırılması amaçlanan Cerablus- Azez hattının hedef alınacağı belirtiliyor.

ABD ve koalisyon güçleriyle yapılan görüşmelerin ilk aşamalarında bu hattın IŞİD'den temizlenerek güvenli hale getirilmesi, hava operasyonlarıyla da korunması amaçlanmıştı.

6 BİN KİŞİLİK TÜRKMEN ORDUSU

Gelinen noktada ise hem hava operasyonlarının sürmesi hem de yeni oluşturulan yaklaşık 6 bin kişilik Türkmen ordusunun bu bölgeyi IŞİD'den temizlemesi hedefleniyor.

Bölgenin de "güvenli bölge" yerine, "temizlenmiş bölge" olarak kullanılması amaçlanıyor.

Böylece hem olası göç hareketlerinin burada karşılanmasının sağlanacağı hem de IŞİD tehdidinin bölgeden uzak tutulacağı belirtiliyor.

Hava operasyonlarıyla da bölgenin güvenliğinin sürekli olarak sağlanacağı kaydediliyor.

PUSU ÖNLEMLERİ

Terör örgütünün özellikle askerleri hedef alan "pusuları" ve olası karakol baskınları da TSK'nın öncelikli gündemi. İstihbarat birimlerinden askeri kaynaklara iletilen bilgiler, çözüm süreci devam ederken kentlerdeki KCK'lıların silahlandığı yönünde.

KCK yöneticilerine ait bazı evlerde ağır silahların bile olduğu, çok sayıda evde 60-70 silahın bulunduğu, bunların olağanüstü durumlarda farklı evlere dağıtıldığı yönünde tespitler var.

İZİNSİZ GİTMEK YASAK

Bu duruma karşı TSK, rütbeli ve rütbesiz askerlerin bankaya bile en az bir arkadaşlarıyla gitmeleri, 4-5 kişilik gruplarla dolaşmaları, izinsiz herhangi bir yere gitmemeleri gibi talimatları tüm birimlerine gönderdi.

NÖBETÇİ SAYISI ARTIRILDI

Dağlıca, Aktütün karakolları gibi sürekli hedef olan 150 noktada da nöbetçi sayısının artırılması önlemi alındı. Bu noktalarda asker sayısı da artırıldı.

ASKER BÖLGEDEKİ KANAAT ÖNDERLERİYLE GÖRÜŞÜLMESİNİ İSTİYOR

Çözüm sürecinin başından bu yana İmralı ve Kandil'le değil, bölgedeki kanaat önderleriyle sorunun çözülmesinden yana tavır alan, güvenlik önlemleri ile demokratik açılımların iki ayrı kulvarda yürütülmesi gerektiğini savunan asker, şimdi bu görüşü doğrultusunda kararlar alınmasından memnun.

Ancak Ankara'da, güvenlik risklerinin geçen sürede daha da arttığına yönelik değerlendirmeler yapılıyor. (Kaynak: Milliyet)

TSK\'dan Askere Pusu Talimatı: İzinsiz Adım Atmak Yasak

Son Dakika Güncel TSK'dan Askere Pusu Talimatı: İzinsiz Adım Atmak Yasak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • ***: askerlere dışarı çıkmayın emri verilmiş bukadarmı tırstınız LAN 11 57 Yanıtla
  • ferhat kartal: hep yalan dolan türk başını şunu unutmayın PKK yenilmezdir adamlar 40senedir ne yapsanizda yenilmiyorr onun için artık şunu bilin kürtlerin n fedaisi PKK bitmez 15 48 Yanıtla
  • ERBAA: UYAN MİLLET UYAN...AT GÖZLÜĞÜYLE BAKMA...BALIK HAFİZALİ OLMAYALİM.... HAİN SOLCULAR VE CHP ARKASİNA DHKPC Yİ ALMIŞ... HAİN HDP ARKASİNA PKK Yİ ALMIŞ.... ASKER,POLİS ÖLDÜRÜYORLAR...KİME OY VERDİN İYİ DÜŞÜN... ŞEHİTLERİN HAKKINDA KALMA. 25 20 Yanıtla
  • Türkiye nin geleceği için HDP: hep Kürtler hedef alındı işit kikaye 11 30 Yanıtla
  • Pkk it sürüsüdür: düşmanımın düşmanı benim dostumdur. işit pkk lıları kestiği sürece benim için biji işit 29 9 Yanıtla
  • saıt: kurtuluş savasımız basladı.gerı vıtes yok kazınana kadar.idam gwlmeli.hdp kapatılmalı.molotof atanlar vurulmalı.gazı mh gıbı evler aranmalı. 35 1 Yanıtla
  • paris/trabzon: kurdistan hayali kuranlar turk topraklarini terk edin pkk li itlerin yanina gidin de dusmanimiz kim iyice anlayalim 20 5 Yanıtla
  • Tuvalete 3 zırhlıyla gidin: Ama tuvalette bir panzer eger tuvalette su yoksa birde toma 21 sizinle eşlik etsin.vay be vatan askereri ne hale geldi.. 18 7 Yanıtla
  • insan: askeri sokaklara salın ölmek yok öldürmek serbes deyin o zaman her şey ne güzel olur 22 3 Yanıtla
  • a.v.: Artık bu pkk sorununu kökten temizlemenin zamanı. yılanın başını küçükken ezmemisler is akp ye düştü 15 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement