Tunceli'de Suç Duyurusu: Mezarlar Tahrip Edildi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Suç Duyurusu: Mezarlar Tahrip Edildi

Tunceli\'de Suç Duyurusu: Mezarlar Tahrip Edildi

Hdp Tunceli Milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un da aralarında bulunduğu bir grup, PKK'ya yönelik operasyonlarda 1938 yılındaki Dersim olayları sırasında öldürülen Tunceliler'in kemiklerinin sergilendiği 3 ayrı camekanın askerler tarafından tahrip edildiğini öne sürdü.

26.10.2015 15:13

Hdp Tunceli Milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un da aralarında bulunduğu bir grup, PKK'ya yönelik operasyonlarda 1938 yılındaki Dersim olayları sırasında öldürülen Tunceliler'in kemiklerinin sergilendiği 3 ayrı camekanın askerler tarafından tahrip edildiğini öne sürdü. Şahin, Önlü ve Bul, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları ile Tunceli Valisi Osman Kaymak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tunceli'de geçen hafta Pülümür Vadisi'nde PKK'ya yönelik düzenlenen ve 4 gün süren operasyon kapsamında, Alacık Köyü'ndeki PKK mezarlığının çevresindeki yapılar askerler tarafından, patlayıcı kullanılarak yıktırılırken, iddiaya göre patlama sırasında bazı mezarlar da zarar gördü. Aynı mezarlık içinde bulunan ve 1938 yılında Dersim olayları sırasında öldürülen Tunceliler'e ait kemiklerinin sergilendiği 3 ayrı cemakanın da tahrip olduğu ileri sürüldü.

HDP Tunceli Milletvekilleri Edibe Şahin, Alican Önlü, Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Başkan Yardımcısı Nurhayat Altun ve 1938 yılında ölenlerin yakınlarının da bulunduğu kalabalık bir grup, sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcılığı'na giderek; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları ve Tunceli Valisi Osman Kaymak hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildikten sonra grup adına konuşan Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Nurhayat Altun, mezarlığa yapılan operasyonlar ile uluslararası savaş suçu işlendiğini ileri sürdü. Altun, "Atalarımızın kemikleri ve gerilla naaşlarının defnedildiği Dr. Baran ve Suna Çiçek (Bese) şehitliği içindeki cemevi 17 Ekim 2015 tarihinde Türk ordusu tarafından bombalanarak tahrip edilmiştir. Daha önce de başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde PKK mezarlığı bombalanmış ve yıkılmıştır" dedi. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Suç Duyurusu: Mezarlar Tahrip Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • adam: Yahu şu hdp milletvekilleri nerede terörist cesedi varsa oradalar insanların dirisine sahip çıkın ölüsüne değil DİRİSİNE SAHİP ÇIKIN ölüm üzerinden siyaset yapma HİZMET ÜZERİNDEN SİYASET yapın 0 0 Yanıtla

Advertisement