Turizm Merkezlerinde Bayram Trafiği - Son Dakika
Güncel

Turizm Merkezlerinde Bayram Trafiği

Ramazan Bayramı tatilinde vatandaşların ilgi gösterdiği Güney Ege'nin ünlü turizm merkezleri Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça ile bu ilçelere giden yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

04.07.2016 15:52

Ramazan Bayramı tatilinde vatandaşların ilgi gösterdiği Güney Ege'nin ünlü turizm merkezleri Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça ile bu ilçelere giden yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Bayramda binlerce kişinin tatilini geçirmek için geldiği kıyı kesimlerde artan trafik nedeniyle Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, sabah saatlerinden itibaren turizm merkezlerinin gidiş ve dönüş istikametlerinde uygulama yapıyor.

Turistik ilçeler Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye'ye giden karayollarına çok sayıda sabit radar yerleştirilirken, trafik polisleri alkol ve emniyet kemeri kontrollerini artırdı. Denetimlerde hız limitinin üzerinde seyreden araç sürücülerine cezai işlem uygulanıyor. Denetimler, bayram tatili boyunca sık sık tekrarlanacak.

Bodrum'da hem hava hem kara trafiği yoğun

Özellikle İstanbul, Ankara ile yakın iller İzmir, Denizli ve Aydın'dan gelen ziyaretçiler, Bodrum trafiğinde yoğunluğa neden oldu. Hem hava yoluyla hemde özel araçlarıyla ilçeye gelen tatilciler, yoğunluğu arttırdı.

Atatürk Caddesi, Neyzen Tevfik Caddesi, Yokuş Başı Mahallesi, Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde yoğun trafik nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Muğla Bölge Trafik Müdürü İlhami Doğangüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram süresince turizm merkezleri güzergahlarında çok sayıda ekibin görev yapacağını söyledi.

Doğangüzel, özellikle uzun yoldan gelerek sabah 04.00 ile 06.00'da trafikte seyreden sürücüleri durdurup bir süre dinlenmelerini sağlayacaklarını ifade etti.

Sürücülerden yakın takip, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamalarını isteyen Doğangüzel, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmasının hayat kurtardığına işaret etti.

Sürpriz radar uygulaması

Bayram süresince, sabit, gezici ve sürpriz radar uygulamaları olacağını vurgulayan Doğangüzel, şunları kaydetti:

"Ayrıca trafik yoğunluğu yaşanan bölgelerimizde sivil denetim ekipleri de olacak. Bu ekiplerimiz kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulayacak. Amacımız olası kazaların önüne geçmek. Bölgemizde özellikle bayram dönüşü olan pazar günü yoğun bir trafik bekliyoruz. Bunun için de gerekli tüm önlemlerimizi aldık."

Öte yandan, Ramazan Bayramı nedeniyle hava yolu şirketlerinin de Milas-Bodrum ve Dalaman havalimanlarına çok sayıda ek sefer koydukları öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizm Merkezlerinde Bayram Trafiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement