Turizmin Kalbi İzmir'de Atacak - Son Dakika
Ekonomi

Turizmin Kalbi İzmir'de Atacak

Turizmin Kalbi İzmir\'de Atacak

İzmir Ticaret Odası tarafından 1-3 Ekim 2015 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek Tourizmir Zirvesine 26 ülkeden 70 uluslararası turizm birliği yöneticisi, hava yolu şirketi yöneticisi, tur operatörü, seyahat acentesi ve kongre planlayıcısı katılacak.

24.09.2015 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Odası tarafından 1-3 Ekim 2015 tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek Tourizmir Zirvesine 26 ülkeden 70 uluslararası turizm birliği yöneticisi, hava yolu şirketi yöneticisi, tur operatörü, seyahat acentesi ve kongre planlayıcısı katılacak. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Bu zirve ile dünya turizminde söz sahibi olan isimlere kentimizi tanıtacağız. İzmir'in çok daha büyük turizm etkinlikleri düzenlemesine adım atılmış olacak" dedi.

İzmir Ticaret Odası, İzmir'i turizmde atağa kaldıracak büyük bir organizasyona hazırlanıyor. İTO'nun organizasyonu, İzmir CVB Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin destekleri ile 1-3 Ekim 2015 tarihlerinde Swissotel Grand Efes'te gerçekleştirilecek. Tourizmir Zirvesine İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları, Tursab, Swissotelİzmir Büyük Efes Otelcilik ve Turizm A.Ş., İzmir Hilton Enternasyonel Otelcilik A.Ş., Mövenpick Otel İzmir, Beyond Otel İzmir, Otel İzmir Palas, Wyndham Grand İzmir Özdilek, Karadeveci Turizm ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü sponsor olarak destek verecek.

Zirvenin ilk gününde iki oturum düzenleneceğini belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, Dünya Turizmi ve Trendler oturumunu TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy yönetecek. Bu oturuma Filipinler Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Maria Michelle Victoria, Litvanya Milli Turizm Birliği Başkanı Zydre Gaveliene, Estonya Seyahat Acentaları Birliği Genel Sekreteri Kristien Lahtein ve Bulgaristan Seyahat Acentaları Birliği Genel Sekreteri Maya Philipova katılacak" dedi.

İkinci oturumun başlığının; "İzmir Turizmine Dışarıdan Bakış, İzmir için farklılık yaratacak alternatif turizm türleri nasıl geliştirilebilir? İzmir'e direk uçuşların artırılması konusundaki çalışmalar?" olacağını belirten Demirtaş, bu oturuma Sunexpress CEO'su Jaan Albrecht, Seyahat Acentaları Birliği Federasyonu Başkanı (UFTAA) Joe Borg Oliver, Dünya Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (WATA) Moris Kohenkasar, Alman Seyahat Acentaları Birliği Genel Müdürü (DRV) Dirk İnger gibi çok önemli konukların konuşmacı olarak katılacağını söyledi.

26 ÜLKEDEN ULUSLARARASI YÖNETİCİLER

Demirtaş, katılımcılar için ilk gece İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Havagazı fabrikasında bir akşam yemeği verileceğini, ikinci gün tam gün İzmir turu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları'nın yemeği olacağını, son gün de konukların, Bergama ve Efes turu yapacağını söyledi. Toplantıya İtalya'dan Ürdün'e, Hollanda'dan Hindistan'a, Avusturalya' dan Almanya'ya kadar 26 farklı ülkeden uluslararası turizm birliği yöneticisi, hava yolu şirketi yöneticisi; tur operatörü, seyahat acentesi ve kongre planlayıcısı gibi toplam 70 konuk katılacağını belirten Demirtaş, "Çok önemli, dünya turizm sektörüne yön veren konuklarımız olacak. Yabancı konuklarımız dünya turizm gelirlerinden ciddi miktarlarda pay alan ve aynı zamanda bu işe para harcayan kişiler. İçlerinde 1 milyon ile 10 milyon dolar arası yıllık etkinlik bütçesine sahip olanlar var" dedi.

Önemli kongre düzenleyicilerini, tur operatörlerine İzmir'i yakından tanıtma imkanı bulacaklarını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"İzmir Ticaret Odası olarak kentimiz için belirlediğimiz vizyonda turizmin çok önemli bir yeri var. Yıllardır İzmir'de turizmin her alanını geliştirmek için büyük çaba harcıyoruz, çalışmaları destekliyoruz. Kruvaziyer turizmi sıfırdan aldık, geldiğimiz nokta ortada. Tanıtım dökümanları hazırlıyoruz, toplantılar düzenliyoruz, kazılara sponsorluk yapıyoruz. Kongre turizmini canlandırmaya çalışıyoruz. Tourizmir Zirvesi ise tüm bu çalışmaları daha da ileri bir seviyeye taşıyacak. Sektörün liderleri 3 gün İzmir'de yaşayacak, güzel İzmir'i daha yakından tanıyacak. Bu arada kentimizdeki turizmciler başta olmak üzere pek çok sektör ile ikili görüşmeler yapacaklar. İnanıyoruz ki bu zirveden sonra, İzmir'i tanıdıktan sonra ertesi yıl grupları ile gelecekler, İzmir'de kongre düzenleyecekler. İzmir'de son yıllarda düzenlenen en büyük turizm etkinliği olacak olan Tourizmir, kentimiz turizmine çok büyük bir heyecan ve dinamizm getirecek." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Turizmin Kalbi İzmir'de Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement