Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı - Son Dakika
Güncel

Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, bu dört şey için varız: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu milleti parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

08.03.2016 13:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, bu dört şey için varız: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu milleti parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bayrağımıza eş bayrak dikmeye çalışanlar bu ülkede yer bulamayacaktır. Bu vatan topraklarını bölmek isteyenler bu ülkede yer bulamayacak, çukurlara gömülecektir. Devlet içinde devlet, asla buna müsaade edilmeyecektir" dedi.

Erdoğan, Türk Metal Sendikasının Büyük Anadolu Oteli'ndeki "Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı"nda katılımcılara hitap etti.

"Benim için kadın, eşimdir" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hayatımı paylaştığım, iyi ve kötü tüm günlerimde dimdik yanımda olan eşimle birlikte ailelerinin direği olan tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum. Benim için kadın kızlarımdır, gözlerimin nuru olan kızlarımla birlikte tüm genç kızlarımıza sevgilerimi iletiyorum. Benim için kadın torunumdur, varlığıyla hayatıma neşe katan, ruhumu dinlendiren, yaşama sevincimi artıran torunumla birlikte tüm kız evlatlarımızı muhabbetle kucaklıyor, hepsinin alınlarından öpüyorum. Elbette en büyük saygıyı, selamı, en samimi anmayı hak edenler şehitlerimizin anneleridir, eşleridir, çocuklarıdır. Onların evlatları, eşleri, babaları birer birer kahramandır. Bu ülkenin, milletin bekası için geride sevdiklerini bırakarak gözlerini kırpmadan, büyük bir mücadeleye giren sonuçta da hayatlarını feda eden bu kahramanların hepsini de rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyorum."

Şehitlerin peygamberlikten sonra en yüce makamın sahibi olduğuna dikkati çeken Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un, "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber" dizelerini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin emanetlerine sahip çıkmanın herkesin namus borcu olduğunu vurgulayarak, gazilere ve onların ailelerine de selamlarını iletti. Gazilerin ailelerinin hayatlarının nasıl değiştiğini iyi bildiğini belirten Erdoğan, "Rabbim hepsinden razı olsun. Gözü yaşlı annelerin, yüreği yaşlı eşlerin, dünyası sarsılmış çocukların ahlarını alanların bedbaht olması kaçınılmazdır. Bu ülkenin kadınlarını yanına alanın sırtı yere gelmez, karşısına alan da iflah olmaz" diye konuştu.

"Cephede sadece erkekler yoktu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'nda cephede sadece erkeklerin olmadığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Onlarla birlikte cephane taşırken çocuğuyla donarak ölen Şerife Bacılar vardı. Kadınlardan oluşan birliğiyle Erzurum'da ve İzmir'de düşmana karşı savaşan Kara Fatmalar vardı. Manisa'da efeleriyle birlikte girdiği çatışmada şehit düşen Gördesli Makbule Hanımlar, Adana'da Fransızlara karşı savaşarak şehit düşen Rahmiye Hanımlar vardı. Biz ülkelerin ve milletlerin geleceklerinde kadınların nasıl hayati bir rol oynadıklarını bildiğimiz için yurt dışına yönelik kalkınma yardımlarımızda da onlara öncelik verdik, veriyoruz. TİKA'nın Afganistan'da, çeşitli Afrika ülkelerinde, Balkanlarda, Ortadoğu, güneydoğu Asya, orta Asya, bütün burada yürüttüğü çalışmalarda bu önceliğin somut çıktılarını gördük. Bu geniş coğrafyada eğitimden sağlığa, meslek edindirmeden korunmaya kadar her alanda kadınlara yönelik yüzlerce proje hayata geçirildi ve geçirilmeye de devam ediyor."

Erdoğan, kadınların ekonomideki, siyasetteki, iş hayatındaki, sosyal faaliyetlerdeki etkinliğinin son 14 yılda giderek artığını belirterek, "Kadın elinin değmediği, kadın desteğinin olmadığı hiçbir işin başarıya ulaşma şansı yoktur" ifadesini kullandı.

"Biz bu dört şey için varız"

Salondakilere, "Yeni Türkiye'yi birlikte inşa ediyor muyuz? Yeni anayasayı birlikte hayata geçiriyor muyuz? 'Katil devlet' diyerek ihanet çukuruna gömülenlere inat devletimize sahip çıkıyor muyuz? Sendikaları terör örgütlerinin değil, gerçek emekçilerin yuvası haline getiriyor muyuz? Sendikaları silah deposu haline getirenlerin karşısında dimdik duruyor muyuz? Bölücü terör örgütünden, paralel devlet yapılanması örgütüne kadar tüm şer çetelerine karşı milletimizin yanında yer alıyor muyuz" diye soran Erdoğan, kalabalıktan "Evet" yanıtını aldı. Bunun üzerine Erdoğan, "Kadınlarımız 'Tamam' diyorsa bu iş tamamdır" dedi.

Salondakilerin ayakta alkışlayarak attığı "Devlet nerede biz oradayız" sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, hep "Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan" dediklerini hatırlattı. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz, bu dört şey için varız: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu milleti parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bayrağımıza eş bayrak dikmeye çalışanlar bu ülkede yer bulamayacaktır. Bu vatan topraklarını bölmek isteyenler bu ülkede yer bulamayacak, çukurlara gömülecektir. Devlet içinde devlet, asla buna müsaade edilmeyecektir."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement