Türk Silahlı Kuvvetlerinden Haberler - Son Dakika
Güncel

Türk Silahlı Kuvvetlerinden Haberler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Azerbaycan'ın ev sahipliğinde devam eden Turaz Kartalı-2015 Tatbikatı'na helikopter ve uçaklarla katılıyor.

08.09.2015 17:09

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Azerbaycan'ın ev sahipliğinde devam eden Turaz Kartalı-2015 Tatbikatı'na helikopter ve uçaklarla katılıyor.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "TSK'dan haberler" başlığıyla yer alan açıklamaya göre, 27 Ağustos'ta başlayan Turaz Kartalı-2015 Tatbikatı, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde 18 Eylül'e kadar devam edecek.

Muhtemel birleşik bir harekatta Türk ve Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin karşılıklı tanıma/tanıtma, dost/düşman ayırma, hava sahası kontrol ve yönetimi usullerinin denenmesinin yanında birlikte uçuş yapabilme yeteneğini artırılmasını da hedefleyen tatbikata, Kara Kuvvetleri Komutanlığından iki S-70 Sikorsky genel maksat helikopteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığından altı F-16 uçağı, üç F-4E/2020 uçağı ve bir AS-532 Cougar helikopteriyle iştirak ediliyor.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından 18 Mart'ta başlatılan  "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği kapsamında, Kore Savaşı şehitlerinden Piyade Albay Nuri Pamir 2 Eylül'de, şehit yakınları, davetliler, müze ziyaretçileri ve öğrencilerin katıldığı törenle anıldı.

Kastamonu'da faaliyet gösteren Yol Arkadaşım Gençlik ve Spor Kulübünce 50 kişilik öğrenci grubuyla "Zafer Kampı" gezi faaliyeti kapsamında, 30 Ağustos'ta Cide İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edildi.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, olaylara daha hızlı müdahale etmek ve şehir güvenliğini en üst düzeye çıkarmak maksadıyla 31 Ağustos'tan itibaren motosikletli asayiş timleri hizmete başladı.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Türkiye Jokey Kulübü iş birliğiyle 1 Eylül'de Diyarbakır Hipodromu'nda 6'lı ganyanın 4'üncü ayağı "Jandarma Koşusu" adıyla gerçekleştirildi.

Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığınca sivil asker iş birliği faaliyetleri kapsamında, 31 Ağustos'ta Motrat Qriyazi İlköğretim Okulunun bakım ve onarımı yapılarak, hizmete açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Silahlı Kuvvetlerinden Haberler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement