Turkcell Gelibolu Maratonu" Dünyanın En İyi Maratonları Arasında - Son Dakika
Yerel

Turkcell Gelibolu Maratonu" Dünyanın En İyi Maratonları Arasında

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen Gelibolu Yarımadası'ndaki "Turkcell Gelibolu Maratonu" dünyanın en iyi maratonları arasına girdi.

06.11.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen Gelibolu Yarımadası'ndaki "Turkcell Gelibolu Maratonu" dünyanın en iyi maratonları arasına girdi.

Maratonun kurucularından GTP Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer, yaptığı yazılı açıklamada, maratonun 5 yıldız derecesi ile Avrupa Atletizm Birliği tarafından dünyanın en iyi maratonları arasında yer aldığını söyledi.

Gelibolu Maratonu'nun ikinci yılının Türkiye Atletizim Federasyonu ve Avrupa Atletizm Federasyonu takvimlerinde yerini aldığını ifade eden Aydeğer, şunları kaydetti:

"European Athletics tarafından kayıt ve bütçe, parkurlar, çevre ve sosyal sorumluluk, ölçüm, sağlık, sonuçlar, güvenlik, hizmetler, zamanlama ile ilgili 54 kategoride yapılan resmi kurumlarca gerçekleştirilen değerlendirme ve onaylar sonucunda en yüksek standart olan 5 yıldız ile derecelendirilerek sertifika almaya hak kazanarak büyük bir başarıya imza attık."

Turkcell Gelibolu Maratonu'nun her geçen yıl büyük bir hızla büyüyeceğini ve dünyanın en önemli tematik maratonlarından biri olacağını belirten Aydeğer, şöyle devam etti:

"2'nci yıl dönümü 2 Ekim 2016'da Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleştirilecek olan uluslararası etkinlik Avrupa Atletizm Birliği 2016 takviminde, 2015 yılında olduğu gibi yerini almıştır. 2015 yılında halk koşusu dahil 13 ülkeden 3 bin kişinin üzerinde katılımın sağlandığı maraton ikinci yıl dönümünde büyük bir hızla büyümektedir. İlk yılında yurtiçindeki hızlı büyüme ivmesini yurtdışı katılımını artırmak için yoğun çalışmalara başlamıştır. Bu kapsamda gerçekleştirilen ilk faaliyet olarak, 2-7 Kasım tarihleri arasında GTP Turizm ortaklarından Ziya Artam, World Travel Market, Londra Fuarı'na katılım sağlayarak, Turkcell Gelibolu Maratonu'nun uluslararası turizm otoriteleri ve basın kuruluşları ile görüşmelerini yürütmektedir.  2016 yılı boyunca Selanik Fuarı, Avrasya Maratonu, Runanatolia Maratonu, Romanya, Bulgaristan, Almanya ve Hollanda fuarlarına katılım ve yoğun tanıtım çalışmaları planlanmaktadır. İsim sponsorumuz Turkcell'in gücüyle Avustralya, Yeni Zellanda, İngiltere gibi ülkelere özel tanıtım çalışmaları planlanmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turkcell Gelibolu Maratonu' Dünyanın En İyi Maratonları Arasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement