Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, "Meclis Başkanı'nı yeminine sadık kalmaya, oturduğu makamın ağırlığını kavramaya davet ediyoruz.

26.04.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, " Meclis Başkanı'nı yeminine sadık kalmaya, oturduğu makamın ağırlığını kavramaya davet ediyoruz." dedi.

Feyzioğlu, TBB'nin internet sitesinden TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili ifadeleri ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde kapıları balyozla kırıldığı ileri sürülen avukat bürolarına ilişkin açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Kahraman'ın sözlerini eleştiren Feyzioğlu, "Sayın Meclis Başkanı'nın, 'laiklik Anayasa'dan çıkarılsın' şeklindeki sorumsuz açıklamalarını dehşet içinde dinledik. Meclis Başkanı'nı yeminine sadık kalmaya, oturduğu makamın ağırlığını kavramaya davet ediyoruz. Bütün bunları yapamayacaksa Meclis Başkanı'nı istifaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin laiklik ilkesi sayesinde Ortadoğu'nun mezhep savaşlarına kapılmadığını, her mezhepten vatandaşın hukukun üstünlüğü ve demokrasi içerisinde yaşayabileceği bir istikrar ortamına kavuştuğunu dile getiren Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Laiklik ilkesini pek yadırgayan ve 'Anayasa'da olmamalıdır' diyen Sayın Meclis Başkanı'nı paramparça olmuş Suriye'yi, Libya'yı ve Irak'ı ziyaret etmeye davet ediyoruz. Ne zamanki bu ülkeler dış müdahalelerle yıkılmış ve laiklik paramparça edilmiştir, işte o zaman kafa kesen IŞİD'ler, vekalet savaşları ve etnik temizlik başlamıştır. Bir Meclis Başkanı düşünerek konuşmak zorundadır. O yüzden Sayın Meclis Başkanı'nı düşünmeye ve bu sözlerini geri almaya davet ediyoruz. Hukuk bilgisi hatalıdır, tarih bilgisi hatalıdır, siyasi tarih bilgisi hatalıdır, sanıyorum din bilgisi de hatalıdır."

"Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir"

Mardin Barosu'ndan aldıkları bilgiye göre, Nusaybin'de çok sayıda avukat bürosunun kapılarının sokağa çıkma yasağı sırasında balyozlarla kırıldığını ve içeri girilerek çekmecelerin açılıp, dosyaların dağıtıldığını iddia eden Feyzioğlu, Nusaybin'de bölücü terör örgütüyle mücadelenin sürdüğünü hatırlattı.

Feyzioğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şartlar fevkalade zor ancak ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bir hukuk devletinde bu şekilde sırf kapı kapalı diye balyozlarla kırılıp kanuna aykırı şekilde iş yerlerine girilmez, dosyalar dağıtılmaz, çekmeceler çekilmez, kağıtlar havada savrulmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin terör örgütü karşısındaki en büyük gücü topu, tüfeği, uçağı, silahı değil, hukuka uygun davranmaktan aldığı meşruiyetidir. Bu meşruiyete zarar verecek her davranış kahpe terör örgütü PKK'nın meşruiyet seviyesinde hiç de istenmeyen bir yükselmeye sebebiyet verir."

Bir büro açılmasına ilişkin şartların kanunda belli olduğunu anlatan Feyzioğlu, sadece sokağa çıkma yasağı sırasında mecburen boş bırakılmış olan bürolara, iş hanlarına girilip balyozlarla kapıların kırıldığı bilgisinin bulunduğunu aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement