Türkiye-Rusya İstifa Polemiğinde Üslup Sınırlarını Aşan Cevap - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Rusya İstifa Polemiğinde Üslup Sınırlarını Aşan Cevap

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiği kanıtlanırsa istifa edeceğini söylemesinin ardından, Rusya'dan siyasi üslubu aşan bir yanıt geldi.

19.05.2016 08:45  Güncelleme: 12:07

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında yaşanan terör örgütü IŞİD'e yardım iddiasıyla ilgili polemiğe Rus Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova da katıldı.

"RUSYA KANITLASIN İSTİFA EDEYİM"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Türkiye yönetiminin IŞİD ile bağlantı halinde olduğunu, ilişkilerinden çıkar elde ettiğini biliyoruz" demişti. Bunun üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya bu iddiasını kanıtlasın hemen istifa edeyim" cevabını vermişti.

"İSTİFA EDİLMEZ HAPSE GİRİLİR"

Dün polemiğe Facebook hesabından katılan Zaharova, istifayla ilgili "Bunu uçağımız vurulduktan hemen sonra yapmalıydı" dedi. Zaharova, IŞİD ile bağlantı olması halinde 'istifa edilmez, hapse girilir' dedi.

RUS UÇAĞIYLA İLGİLİ SOMUT DELİL YOK

Bu arada 24 Kasım tarihinde Türk jetleri tarafından sınır ihlali yüzünden vurulan SU-24 Rus savaş uçağının tam olarak nerede vurulduğu tartışma konusu kalmaya devam ediyor. Türkiye ve NATO, Rus uçağın Türkiye sınırı ihlal sırasında vurulduğunu söylerken, Rus tarafı uçağın 7 km Suriye içlerinde düşürüldüğünü iddia etmeye devam ediyor. Ancak Rus tarafı ciddi tahribat gören deşifre edilemeyen uçağın kara kutuları dahil kamuya somut kanıt hala sunabilmiş değil.

PUTİN: TÜRKİYE SIRTIMIZDAN BIÇAKLADI

Rusya Devlet Başkanı Putin ise açıklamalarından birinde "Uçağımızın nerede vurulduğu da o kadar önemli değil. Önemli olan Türkiye'den sırtımızdan bıçak darbesi almamızdır" demişti.

Türkiye-Rusya İstifa Polemiğinde Üslup Sınırlarını Aşan Cevap
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Türkiye-Rusya İstifa Polemiğinde Üslup Sınırlarını Aşan Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement