Türkiye Saç Ekimi Operasyonlarında Yabancılar İçin Çekim Merkezi Haline Geldi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Saç Ekimi Operasyonlarında Yabancılar İçin Çekim Merkezi Haline Geldi

Son yıllarda yurtdışından Türkiye'ye gelen yabancı hasta sayısında önemli bir artış izlenirken, gelen hastaların ağırlıkla göz tedavileri, onkoloji, tüp bebek, saç ekimi ve estetik uygulamalar gibi tedavileri tercih ettikleri belirtiliyor.

08.06.2014 14:11

Son yıllarda yurtdışından Türkiye'ye gelen yabancı hasta sayısında önemli bir artış izlenirken, gelen hastaların ağırlıkla göz tedavileri, onkoloji, tüp bebek, saç ekimi ve estetik uygulamalar gibi tedavileri tercih ettikleri belirtiliyor. 2012 verileriyle Türkiye'ye gelen yabancı hasta sayısı 250 bin olarak hesaplanıyor. Saç ekimi konusunda ise Türkiye uygun maliyeti yanı sıra operasyon sonrası tatil olanakları sunması nedeniyle hızla yabancılar için bir çekim merkezi haline geliyor. ABD'de 30 bin,Körfez bölgesinde 20 bin dolar ve Avrupa'da da 10 bin Euro civarında bir maliyetle gerçekleşen saç ekimi operasyonu Türkiye'de ise 5 bin TL cvarında bir fiyatla uygulanıyor.

-"BATIDA BEKLEME SÜRESİ UZUN, HİZMETLER PAHALI"-

Batı ülkelerinde hasta bekleme süresinin uzun olması, sağlık hizmetlerinin pahalı olması ve sigorta kapsamlarının daralmasının bu alanda Türkiye'yi cazip bir konuma taşıdığını belirten Estecenter kurucu ortağı İbrahim Çevik; "Sağlık turizmi kapsamında estetik operasyonlar için Avrupa'dan ,Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, Fransa gibi ülkelerden Ortadoğu'dan ise; Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Kuzey Irak ve Libya'dan hasta gelmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın teşvik ve girişimleri, Turizm Bakanlığının "İstanbul'u Sağlık ve turizm başkenti yapacağız' söylemlerini önemsiyoruz ve bu hedefleri tutturabileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.2000 yılında saç ekimi konusunda hizmet vermeye başlayan Estehair'in , Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden gelen talepler doğrultusunda estetik cerrahi alanında yeni bir yatırıma imza attığını belirten Çevik "Estecenter Cerrahi Tıp Merkezi adıyla saç ekiminin yanı sıra estetik cerrahi alanında da hizmet verecek olan merkez, Türkiye'deki ihtiyacın yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu'dan gelecek hastalara da tam kapsamlı hizmet sunacak" dedi.

-TÜRKİYE NEDEN CAZİP?-

Son on yılda Türkiye'nin teknik ve teknolojik alt yapı konusunda Avrupa ve ABD ile aynı çalışmaları uygulamakta olduğunu, buna Türk insanının yetenek ve deneyiminin de eklenmesiyle çok başarılı sonuçlar ortaya çıktığını belirten Çevik " Ayrıca en önemli faktörlerden bir tanesi uygulanan tedavinin maliyetlerinin Avrupa ve ABD ile kıyaslanamayacak kadar ekonomik olması. Bu konu ile ilgili örnek vermek gerekirse; Türkiye de bir saç ekimi operasyonu ortalama 5 bin TL'dir. Avrupa da 10 bin Euro, ABD'de 30 bin dolar, Dubai'de ise aynı uygulama 20 bin dolar civarında. Tabi ki bu durumda yabancılar kendi ülkelerinde bu tarz operasyonları olmaktansa Türkiye de tedavilerini olmakla kalmayıp ayrıca tatillerini de yapabiliyorlar"dedi.

-HEDEF KÖK HÜCRE LABORATUVARI-

Mevcut kapasitelerini dört kat arttırdıklarını belirten Çevik gelecek yıllara yönelik hedefleri konusunda da "Biz Estecenter olarak akademik kadromuzla Türkiye de estetik alanında bir dünya markası olmayı planlıyoruz. Dünya da ki kongreleri ve estetik alanında ki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Özellikle saç ekimi alanında çok iddialıyız ve ciddi araştırmalar içerisindeyiz. İlerleyen süreçte kök hücre laboratuvarı oluşturmayı planlıyoruz. Saç ekimi alanında bir üniversite ile anlaşıp akademik bir bölüm oluşturmakta planlarımız içerisinde Türkiye de bu konuda bir eğitim bölümünün olmaması sonucu günümüz şartlarında herkes saç ekimi operasyonu yapmaktadır. Bu durum istenmeyen sonuçları da beraberinde getiriyor"açıklamasında bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye Saç Ekimi Operasyonlarında Yabancılar İçin Çekim Merkezi Haline Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement