Türkmen Gazının Avrupa'ya Ulaştırılmasında AB'den Yardım Olabilir - Son Dakika
Sektörel

Türkmen Gazının Avrupa'ya Ulaştırılmasında AB'den Yardım Olabilir

Türkmen gazının Avrupa'ya ulaştırılmasında AB'nin desteği sözkonusu olabilir.

07.06.2016 11:55

Türkmen gazının Avrupa'ya ulaştırılmasında AB'nin desteği sözkonusu olabilir.

İngiltere'nin Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan eski Ticaret Temsilcisi Charles Hendry, Avrupa Birliği (AB)'nin Türkmen gazının TransHazar doğal gaz boru hattı üzerinden Avrupa'ya ulaşmasını öngören Bakü ve Aşkabat arasındaki müzakerelere yardımcı olabileceğini söyledi.

Cuma günü Bakü'de Azeri "Trend" ajansına özel bir röportaj veren Hendry şunları söyledi:

"Söz konusu olan Türkmen gazının İran ve Türkiye üzerinden mi yoksa Trans-Hazar boru hattı üzerinden mi Avrupa'ya ulaşacağı konusudur. Azerbaycan ve Türkmenistan hükümetlerinin bu konuda anlaşması gerekir. AB bu görüşmelere katkı sağlayabilir"

2012-2015 yılında Azerbaycan'da çalışan Hendry, "Türkmen gazı önemli ölçüde Çin'e gidiyor. Bu gazın TAPI boru hattı üzerinden Afganistan, Pakistan ve Hindistan'a satılması da söz konusu. Ancak Avrupa da Türkmen gazından yararlanmak istiyor" dedi.

Türkmenistan doğal gaz rezervleri alanında dünyanın dördüncü büyük ülkesi konumunda. Ülke kendisine yeni pazarlar arıyor. Azerbaycan'dan geçecek olan Trans-Hazar doğalgaz boru hattının uzunluğu sadece 300 kilometre olacak. Hükümet yeni gaz boru hattı yapımı için kendi topraklarından yararlanmasına hazır olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Türkmen Gazının Avrupa'ya Ulaştırılmasında AB'den Yardım Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement