Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan - - Son Dakika
Politika

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan -

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan -

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Biz, gururla söylüyoruz, yolsuzluğun önüne geçtik, hortumları kestik. O banka batıranlarla mücadele ettik. Sağlamış olduğumuz tasarruflarla bu yatırımları gerçekleştirdik" dedi.

01.03.2014 18:55

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Biz, gururla söylüyoruz, yolsuzluğun önüne geçtik, hortumları kestik. O banka batıranlarla mücadele ettik. Sağlamış olduğumuz tasarruflarla bu yatırımları gerçekleştirdik" dedi.

Elvan, Kavşit Bölgesi Sağlık ve Spor Kompleksi Yolu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, son 11 yılda hemen her alanda devrim niteliğinde çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Demokratikleşmeden ekonomik alanda sağlanan istikrara, ulaştırma sektöründen sosyal güvenliğe önemli çalışma yapıldığını ifade eden Elvan, şöyle devam etti:

"Hangi alana bakarsanız bakın, bizden önceki 80 yılda yapılanlarla son 11 yılda yapılanları kıyaslar hale geldik. Bizden önceki iktidarlarla biz kendimizi kıyaslamıyoruz, AK Parti'yi kıyaslamıyoruz. Çünkü biz, 80 yılda yapılandan daha fazlasını gerçekleştirdik. Bölünmüş yol itibariyle 80 yılda sadece 6 bin 100 kilometre yol yapmışken 11 yıllık süre içerisinde tam 17 bin kilometre bölünmüş yol gerçekleştirdik. Sadece Türkiye'de değil, Hatay'da da çığır açacak büyük yatırımlara adımlarımızı attık, büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Hatay'in 15 ilçesi var. 10 yıl önce 7, 8 yıl önce bu ilçelerimizden hangisi Hatay'a bölünmüş yolla bağlanmıştı? Kaliteli, sıcak kaplama asfaltınız var mıydı, hiç birisi yoktu. Bugün, 15 ilçemizin tam 13'ünü bölünmüş yolla Hatay'a, Antakya'ya bağladık. Belki AK Parti iktidarı olmasaydı 50 yıl bekleseydiniz bu yatırımların hiçbirini gerçekleştiremezdiniz ama AK Parti iktidarıyla birlikte bu yatırmalar gerçekleşti. Evet biz, gururla söylüyoruz, yolsuzluğun önüne geçtik, hortumları kestik. O banka batıranlarla mücadele ettik. Sağlamış olduğumuz tasarruflarla bu yatırımları gerçekleştirdik."

Elvan, sadece ulaştırma alalında değil, diğer alanlarda da çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

- "İstikrar içinde, birlik, bütünlük içerisinde hareket edelim"

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay'a önemli katkısı bulunduğunu vurgulayan Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Daha ben siyasete girmeden, sayın bakanımızın Hatay'a havaalanı yaptırmak için ne kadar büyük uğraş verdiğini çok iyi biliyorum. Defalarca Devlet Planlama Teşkilatına gelip, Hatay Havaalanı için onay almak istedi. Birçok bürokrasi engeliyle karşı karşıya kaldı. Neticede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteğiyle burada şu anda 350, 400 milyon liralık modern havaalanını Sadullah Ergin bu ilimize kazandırmıştır. Bununla da yetinmedi. 'Ben Adalet Bakanıyım' demedi. Kapı kapı, bakanlık bakanlık dolaştı, başta ulaştırma olmak üzere Hatay için ne gerekiyorsa hepsini yaptı. Bugün 13 ilçenin merkeze bağlantısı bölünmüş yol ise bunda en büyük katkı yine Sadullah Ergin'indir. Onun için Sadullah Ergin'e sahip çıkmalısınız, sonuna kadar arkasında olmalısınız. Sayın bakanımız, çok büyük bir fedakarlık yaptı. Aslında sayın bakanımızın Adalet Bakanlığı sürecine baktığımızda, temel hak ve hürriyetler alanında Türkiye'nin demokratikleşmesi alanında çok önemli çalışmalar yaptığını, önemli yasalar çıkarıldığını görüyoruz. Türkiye'nin demokratikleşmesinde, demokratikleşmesine paralel olarak ekonomik alanda gelişmesinde Sadullah Ergin'in yine hükümetimizin çok önemli katkıları oldu."

Bundan sonraki süreçte istikrar devam ettiği müddetçe Türkiye'nin kalkınmaya, gelişmeye devam edeceğini dile getiren Elvan, "Yeter ki istikrarımızı bozmasınlar. İstikrar içinde, birlik, bütünlük içerisinde hareket edelim. Bugün istikrar bozulsa kimin lehinedir bu? İşsizlik artacaktır, ekonomi bozulacaktır, insanlar işsiz, yoksul kalacaktır. Halen bu ülkede ve dışarıdaki bazı destekçileriyle birlikte bu ülkenin gelişmesine, kalkınmasına engel olmak isteyen kesimler var ama bunlara karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Hatay için önem arz eden iki önemli proje bulunduğunu vurgulayan Elvan, bunlardan birinin Altınözü yolu olduğunu kaydetti.

Seçimden önce Altınözü yolunun ihalesinin yapılacağını belirten Elvan, hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

İkinci projesinin ise Amanos Dağlarını tünellerle geçmek olduğunu ifade eden Elvan, bu bölgeyi en önemli cazibe merkezlerinden biri haline getireceklerini kaydetti.

Elvan, bugüne kadar verdikleri sözleri teker teker gerçekleştirdiklerini, bundan sonraki süreçte de ne söz verdilerse yapacaklarını söyledi.

Elvan, ülkede istikrar devam ettiği müddetçe, birilerinin ülkeyi karıştırmaya kalktığında dimdik durulduğu sürece hem Hatay'ın hem de ülkenin büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğini kaydetti.

- "Bu ülkeyi güçlendirmeye, geliştirmeye, kalkındırmaya devam edeceğiz"

Kendilerinden önceki dönemlerde siyasi istikrarsızlık yaşandığına dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:

"Aylarca bakanlar kurulu toplanamıyordu. Bakanlar birbirleriyle kavga ediyordu. Bırakın ülkede yatırım yapmayı, devlet memurlarının maaşı bile ödenemiyordu. O nedenle tasarruf adı altında devlet memurlarımızın maaşından para kesmeye başladı o dönemdeki hükümet. O nedenledir ki Konut Edindirme Fonu adı altında yine devlet memurlarımızdan para toplamaya başladı. Çünkü bırakın yatırım yapmayı, cari harcamaları bile karşılamakta zorlanan hükümetler vardı. Ama bugün öyle bir hükümet var ki istikrarın simgesi haline gelmiş, gelişmenin, büyümenin simgesi haline gelmiş ve tüm dünyaya nam salmış bir hükümetimiz var. Sizin bize desteğiniz sürdüğü müddetçe inşallah bizler de sizlere sonuna kadar hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu ülkeyi güçlendirmeye, geliştirmeye, kalkındırmaya devam edeceğiz."

Bakan Elvan ve diğer katılımcılar, Kavşit Bölgesi Sağlık ve Spor Kompleksi yolunun temelini attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement