Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

"Hatırlayınız, ABD'den 1 milyar dolar para alabilmek için bizim bakanımız bir hafta ABD’de kaldı.

21.03.2014 16:24

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Hatırlayınız, ABD'den 1 milyar dolar para alabilmek için bizim bakanımız bir hafta ABD'de kaldı. Bırakın şu anda dışarıdan yardım almayı, biz dünyanın birçok ülkesine mazluma, garibana, yardım eden bir ülke haline geldik" dedi.

Elvan, partisince Karaman'ın Ayrancı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin 4 kat büyüdüğünü söyledi.

2002'den önce Türkiye'de zayıf bir koalisyon hükümeti olduğunu aktaran Elvan, "Hatırlayınız, ABD'den 1 milyar dolar para alabilmek için bizim bakanımız bir hafta ABD'de kaldı. Bırakın şu anda dışarıdan yardım almayı, biz dünyanın birçok ülkesine mazluma, garibana, yardım eden bir ülke haline geldik" diye konuştu.

Elvan, Türkiye'nin bugün yılda 2,5 milyar dolar yurt dışına yardım yapan ülke olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Muhtaç olan bir Türkiye'den 2,5 milyar dolar yardım yapan bir Türkiye... İşte sizlerin de desteği sayesinde bu günlere geldik. Biz sizlere hizmet etmek için yola çıktık. Allah nasip etti, sayın Başbakanımız, Ulaştırma Bakanlığını bize uygun gördü. Allah ondan razı olsun. Bir ilçe kalkınacaksa, yani Ayrancı kalkınacaksa, Karaman gelişecekse olmazsa olmazlardan bir tanesi ulaşımdır. Eğer sizin güçlü bir ulaşım alt yapınız yoksa iyi, konforlu yollarınız, çok kısa sürede diğer illere ulaşabilecek yollarınız yoksa, o yörede kalkınma, gelişme, refahı yükseltmek ve işsizliği düşürmek zordur. Kalkınmanın mihenk taşı ulaştırmadır. O nedenle biz özellikle, göreve gelir gelmez tüm arkadaşlarımıza talimat verdik. 'Karaman için ne yapmamız gerekiyorsa hemen çalışmaya başlayalım ve başlamış olan projelerimizi de hızlandıralım' dedim. Bu çerçevede çalışmalarımıza başladık."

"İnşallah çok konforlu, standartı oldukça yüksek bir yolda Ereğli'den Ayrancı'ya, Ayrancı'dan Karaman'a ulaşma imkanınız olacak" diyen Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece onunla da yetinmiyoruz. Karaman'dan sizler Erdemli'ye değil, Anamur'a, Alanya tarafından gitmek istiyorsanız, Karaman'dan çıktığınız zaman iki saat içinde Anamur'a ulaşacaksınız. Bunu size sağlayacağız. İki saatte Karaman merkezden Anamur'a ulaşacaksınız."

Demiryollarının, kalkınmaya olan etkisine dikkati çeken Elvan,  güçlü bir demiryolu alt yapısının olmadığı bölgelerde özellikle sanayileşme alanında gelişmenin oldukça zor olacağına işaret etti. Elvan, şöyle devam etti:

"Demiryolu olması demek, hele hele hızlı tren olması demek, taşımacılık maliyetlerinin düşmesi demektir. Firmalarımızın rekabet güçlerinin artması demektir. O nedenle biz şunu söyledik; Ankara'dan Konya'ya, Konya'dan Karaman'a, Karaman'dan Ayrancı'ya, Ayrancı'dan Mersine ve Adana'ya inşallah hem yolcular için Yüksek Hızlı Tren hem de yük için hızlı tren projelerini gerçekleştirmeye başladık. İnşallah kısa sürede tamamlayacağız."

"Bu ülkeyi idare edemediler"

Milliyetçiliğin, vatanına hizmet etmekle olduğunu aktaran Elvan, şunları kaydetti:

"Kim vatanına, milletine daha çok hizmet ederse o kişi en fazla milliyetçidir. Doğru mu? Milliyetçilik ne demek? Vatanını sevmek, milletini sevmek, bayrağını sevmek demek…  Doğru mu? Peki bu vatanı kim yükseltecek ve kalkındıracak? Bu vatanın birlik ve bütünlüğünü kim sağlayacak? Çalışan ve üreten sağlayacak. Bakınız, bizden önce bir koalisyon hükümeti vardı. 5 yıllığına iktidara geldiler, kaç yıl iktidarda kaldılar? 3,5 yıl. Niye 3,5 yıl kaldılar? Çünkü, bu ülkeyi idare edemediler.  3 parti bir araya geldi, bu ülkeyi yönetemediler. 3,5 yıl zor dayandılar. Hatırlayın o dönemde Ayrancı'ya, Karaman'a ne yapıldı, sorarım size. Hiçbir şey yapılmadı." - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement