Uludere'de 11 Yakınını Kaybeden Ferhat Encü HDP'den Meclis'e Girdi - Son Dakika
Güncel

Uludere'de 11 Yakınını Kaybeden Ferhat Encü HDP'den Meclis'e Girdi

Uludere\'de 11 Yakınını Kaybeden Ferhat Encü HDP\'den Meclis\'e Girdi

2011'de yaşanan Uludere olayında 11 yakınını kaybeden ve HDP'nin Şırnak adayı olarak ön plana çıkan Ferhat Encü, Meclis'e girmeyi başardı.

08.06.2015 10:48  Güncelleme: 10:51

2011'de yaşanan Uludere olayında 11 yakınını kaybeden Ferhat Encü, HDP'nin Şırnak 3. sıra adayı olarak seçildi ve Meclis'in yolunu tuttu.

TARİHE GEÇEN SEÇİM

Türk siyasi tarihinde 7 Haziran seçimlerinin yankısı uzun süre etkisini sürdüreek ve sayfalardaki yerini alacak.

Gerek sandıktan çıkan sürpriz sonuç gerekse adaylarıyla adından uzun yıllar söz ettirecek seçimin dikkat çeken adaylarından biri de kuşkusuz Ferhat Encü'ydü.

ULUDERE'NİN SEMBOL İSMİ MECLİS'İN YOLUNU TUTTU

Ferhat Encü, 2011'de yaşanan Uludere olayında sınır hattında 11 yakının kaybeden isim olarak tanındı ve HDP'nin Şırnak adayı olarak siyeset vitrinine çıktı.

Girip giremeyeceği çok konuşulan Encü HDP'nin barajı aşmasıyla Şırnak'tan 3. sıradan Meclis'e girerek Uludere'nin sembol ismi olarak parlementodaki yerini aldı.

ULUDERE VE DİYADİN OYLARI

Öte yandan 28 Aralık 2011 tarihinde 34 kişinin yaşaşmını yitirdiği Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 532 seçmenden 509'u HDP, 7'si AKP, 7'si MHP, 5'i CHP, 1'i TP'ye oy verdi. 3 oy ise geçersiz sayıldı.

11 Nisan tarihinde Ağrı, Diyadin Tendürek'te asker ile PKK arasında yaşanan çatışmanın ardından büyük bir HDP geçerli oyların 16 bin 671'ini alırken, AK Parti bin 194 oyda kaldı. Bu sonuçlara göre, HDP oyların yüzde 90'ını, AK Parti ise yüzde 6'sını aldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Uludere'de 11 Yakınını Kaybeden Ferhat Encü HDP'den Meclis'e Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Edgar davids: Vatan hainleri mecliste şehit katilleri 34 19 Yanıtla
  • müslüman urfalı kürt : Faşistlerin çıldırmasına sevindim. 45 7 Yanıtla
  • ahmedi nejat: kaçakcılık artık serbest olur 24 13 Yanıtla
  • Amedli: Ölenlerin Hesabı sorulacak 18 15 Yanıtla
  • Ak: Yazıklar olsun sana akp 21 8 Yanıtla
  • mert mert: Uludere de yani bu ulkede vede dunyada her ulkede suç olan sınır kaçakçılığını ve bunu organize sekilde yapan 11 yakınını kaybeden ama mağdur edebiyatı yapan bu şahısa hayırlı olmaz inşallah diyorum. 11 11 Yanıtla
  • NUSAYBİNLİ: bir an önce seçime gidilmeli ve akp nerde hata yaptıysa telafi etmeli ve mhp ile bir olmalı ve bu vatan hainlerini bir an önce kandili ve nerede barınıyorsalar terör örgütünü imha etmeli. bunlara yataklık yapanlar ve teröre arka çıkanları bir an önce toplamak lazım. bu ülkeyi bu vatan hainlerin eline bırakılmamalıdır ALLAH tan sonra devlet var devletsiz bir ülke olmaz yoksa türkiyenin sonu ırak suriye gibi olacak. 0 6 Yanıtla
  • tan: şimdiye kadar çözüm sürecimi vardı bu halkı hep kandırdınız 5 0 Yanıtla
  • muraty: daha tünelde acarsın ayakkabı kutusu fabrikasıda acarsın 1 1 Yanıtla

Advertisement