Uluslararası Kurumsal Yönetim ve Uluslararası Hukuk - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Kurumsal Yönetim ve Uluslararası Hukuk

Uluslararası Kurumsal Yönetim ve Uluslararası Hukuk

Uluslararası Kurumsal Yönetim ve Uluslararası Hukuk, Bilgi'de konuşuldu.

12.03.2013 16:07  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi; Vanderbilt Law School ve Tilburg University işbirliği ile iş, ekonomi ve hukuk dünyasını yakından ilgilendirecek iki günlük uluslararası bir konferansa evsahipliği yaptı. Uluslararası finans piyasaları ve güvenlik alanındaki politikaların ve uygulamaların tartışıldığı "Uluslararası Kurumsal Yönetim ve Uluslararası Hukuk" konferansının açılışında konuşma yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Turgut Tarhanlı, "İyi yönetim ya da kurumsal yönetim ilkelerinin siyasi sahada ya da piyasa ilişkileri bakımından, dayandığı temel ilkeler arasında bir fark olmadığını düşünüyorum" dedi.

Çok disiplinli yaklaşımlara açık, geniş ufuklu bireyler yetiştirmeyi hedefleyen İstanbul Bilgi Üniversitesi, konusunun uzmanı yerli ve yabancı akademisyenleri ağırlamaya devam ediyor. Son olarak 7-8 Mart tarihlerinde gerçekleşen "Uluslararası Kurumsal Yönetim ve Uluslararası Hukuk" konferansı İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Vanderbilt Law School ile Tilburg University işbirliği ile gerçekleştirildi.

Finans piyasaları ve güvenlik alanındaki politikalar ve uygulamaların masaya yatırıldığı konferansın açılışında konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Turgut Tarhanlı, "Son uluslararası mali krizin de gösterdiği gibi, şirket yöneticilerinin kurumsal ve mali açıdan elde ettiği büyük gücün yarattığı toplumsal hasar, aslında hukuk ve siyaset alanı bakımından da geçerli bir tartışmayı doğuruyor. Zira iyi yönetim, güçlü olduğu kadar gücünü kullanmanın hesabını da verebilen bir yönetim olmalıdır; bunun temel yolu ise, kararların hangi süreçlerle, nasıl alındığı ekseninde anlam kazanıyor" dedi.

İki gün süren konferansın ilk gününde, mevcut kriz ortamında ve sonrasında şirket yöneticilerinin hak ve sorumlulukları ile finans ve sermaye piyasalarının regülasyonu konuları, kurumsal yönetim ilkeleri açısından ele alınırken; ikinci günde, kişi hakları, devletin yargı bağışıklığı ve uluslararası güvenlik bağlamında terörizmle mücadele alanları tartışıldı.

İş, ekonomi ve hukuk dünyasını yakından ilgilendiren konferansa Vanderbilt, Tilburg ve Bilgi'nin yanı sıra; Belgrad, Cambridge, Columbia, Düsseldorf, Cenova, İstanbul, Leiden, New South Wales, Sydney ve Texas üniversitelerinden araştırmacılar, Dünya Bankası, SPK gibi önde gelen finans kurumlarından ve uluslararası hukuk şirketlerinden temsilciler sunumları ile katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Kurumsal Yönetim ve Uluslararası Hukuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement