Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri

Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 17'ncisi düzenlenen "Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri", törenle başladı.

13.11.2015 16:50  Güncelleme: 16:56

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 17'ncisi düzenlenen "Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri", törenle başladı.

Her yıl 3-5 Eylül'de gerçekleştirilen, ancak bu yıl terör saldırıları nedeniyle ertelenen etkinlikte ilk olarak, Şerif Paşa Meydanı'nda mehter takımı gösterisi sunuldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, törende yaptığı konuşmada, Sındırgı'yı dünya markası yapmak istediklerini, bu tür organizasyonların ilçe ve kentin tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak Sındırgı'ya her türlü desteği vereceklerini vurgulayarak, "Sındırgı'yı 'marka şehir' yapmak için Sındırgı Belediye Başkanımızla birlikte çalışıyoruz. Bir taraftan Yağcıbedir, bir taraftan Sındırgı'nın termalini dünya markası yapacağız. İstiyoruz ki Sındırgı'ya çok daha fazla turist gelsin ve bizi dünya tanısın" diye konuştu.

Üç gün sürecek etkinlikler kapsamında, Çaygören Barajı'nda yelkenli yarışları, panayır alanında yamaç paraşütü ve atlı cirit gösterileri ile yağlı güreşlerin yanı sıra "Ege kıyafetleri defilesi" yapılacak.

Etkinliğin açılış törenine, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, İlçe Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement