Üniversite 2 Çekirge Türünü Tespit Etti - Son Dakika
Yerel

Üniversite 2 Çekirge Türünü Tespit Etti

Üniversite 2 Çekirge Türünü Tespit Etti

Batman Üniversitesinin araştırma ve saha çalışmaları neticesinde, bölgede ilk kez 2 yeni çekirge türünün tespit edildiği belirtildi.

22.10.2014 09:15

Batman Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Erdem Seven, değişen iklim şartları ve artan nüfusun, doğru orantılı bir şekilde doğal alanlara zarar verip onarılması zor tahribatlar yaşattığına dikkat çekiyor.

Dr. Erdem Seven, 2008 yılından itibaren alan çalışmasına yoğunluk verdiklerini, yapılan araştırmalarda Siirt'in Şirvan ilçesi kırsalında iki yeni çekirge türünü tespit ettiklerini söyledi.

Dr. Seven, böcek faunası konusunda daha önceki yıllara ait herhangi bir bilgi bulunmayan Şirvan'daki ilk çalışmaların 2008 yılından itibaren alanda yaptıkları araştırmalara dayalı yayınlanan makalelerden oluşmakta olduğunu ifade etti.

Alandaki böcek takımı içerisindeki araştırmalarda daha çok uzmanlık alanları olan kelebek ve güve takımı üzerine oluştuğunu ve yapılan araştırma sonuçlarına göre de, Siirt'in tek bir ilçesinden tespit edilen oran, Türkiye'de yayılış gösteren makro kelebek ve güve türlerinin yaklaşık yüzde 25'ini temsil ettiğinin görüldüğünü belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Üniversite 2 Çekirge Türünü Tespit Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement