Ünye'de Milli İrade Korteji - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Milli İrade Korteji

Ünye\'de Milli İrade Korteji

Ordu’nun Ünye ilçesinde demokrasi nöbeti devam ediyor.

26.07.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Ünye ilçesinde demokrasi nöbeti devam ediyor.

Demokrasi nöbetinin 11. gününde Ünyeliler bu kez de Milli İrade kortejinde bir araya geldi. Ünye Topbaşı mevkisinde toplanan yüzlerce kişi sahil boyunca oluşturduğu milli irade korteji ile adeta tüm dünyaya demokrasi dersi verdi.

Korteje Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız, mahalle muhtarları, oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Ünye sahil boyunca yaklaşık 2 kilometre yürüyen korteje yoldan geçen araçlarda ki vatandaşların yanı sıra evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da eşlik etti.

Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşü sonrası coşkulu kalabalığa seslenen MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız, "Var olduğumuz günden bu yana kavgasını verdiğimiz kavramların meydanların dili olduğunu görmek elbette sevindirici, milliyetçiliğin bu nedenle cumhuriyetimizin koruyucusu olduğu unutulmamalıdır" dedi.

CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, "15 Temmuz Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçecektir, kimliği, düşüncesi ne olursa olsun bu halkımız hain girişime karşı direnişini göstermiş ve geçit vermemiştir. Demokrasiye inanan her fert bundan böyle bu vatan için kendini feda etmeye hazır olduğunu göstermiştir" diye konuştu.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, "Artık görüldü ki Türkiye'de muhalefeti, iktidarı bütün partiler mesele memleket olduğu zaman bir araya geliyor. Bu vatan hainlerine karşı hükümetimiz var gücüyle çalışıyor, bir an önce bu vatanın içine sızan hainler tespit edilerek gereken cezalar verilecek" ifadelerini kullandı.

"HAKKANİYETLE HAREKET EDECEĞİZ"

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise, "Biz tanka, tüfeğe, uçağa karşı duran bir milletiz mensuplarıyız. Bu uğurda 248 şehit verdik Allah mekanlarını cennet eylesin, bu kötü günleri bir daha milletimize yaşatmasın. Bu hainliğin hesabı hem kıyamet günüde hem de bu dünyada olacak. Yargı süreci başlıyor, ancak cadı avına da müsaade etmeyeceğiz, suçlu olanlar cezalarını en ağır şekilde çekecek ama bize düşen kimsenin hakkını da gasp etmek olmamalı, siyasi hırslarla, entrikalarla acaba şu bürokratında ayağını kaydırsam nasıl olur demekle hiç kimse öbür dünyada bunu hesabını veremez. Gayet titiz bir şekilde devletimiz her şeye hakim. Hepsinin elinde memur, işçi ve bürokratlar ilgili bilgiler mevcut. Zamanı geldiğinde atılması gereken adımlar atılacaktır. Ancak tekrar altını çiziyorum, hakkaniyetle hareket edeceğiz" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de Milli İrade Korteji - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement