Uşak Barış Rallisi Uşak'tan Start Aldı - Son Dakika
Güncel

Uşak Barış Rallisi Uşak'tan Start Aldı

Uşak Barış Rallisi Uşak\'tan Start Aldı

Barış Rallisi Uşak'tan start aldıAlmanya'dan 11'inci kez start alan Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisi'ne (Allgau-Orient Rally) katılan 180 araçtaki 350 kişi, dün gece Uşak'a ulaştı.

18.05.2016 14:36

Barış Rallisi Uşak'tan start aldı

Almanya'dan 11'inci kez start alan Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisi'ne (Allgau-Orient Rally) katılan 180 araçtaki 350 kişi, dün gece Uşak'a ulaştı. Geceyi kentte geçiren ralliciler, Uşak Valisi Ahmet Okur'un verdiği startla bugün Manisa'nın Alaşehir ilçesine yol aldı.

AB Bakanlığı tarafından desteklenen, Almanya'daki Allgau- Orient Rallye International Derneği tarafından düzenlenen, Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisi (Allgau-Orient Rally) Almanya'nın Oberstaufen kasabasında başladı. Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan'ı geçtikten sonra geçen 5 Mayıs'ta Türkiye'ye gelen ralliciler, dün gece Uşak'a ulaştı. Gece Uşak'ta konaklayan ralliciler, bu sabah şehir turu atarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne geldi. Vali Ahmet Okur tarafından karşılanan ralliciler, Vali Okur'un verdiği startla tarihi Clandras Köprüsü, Ulubey Kanyonları ve Blaundos Antik Kenti'ni gezmek üzere yola çıktı. Rallide yer alan 17 ülkenin plakasını taşıyan rallicilere Vali Okur bir otomobile binerek bir süre öncülük yaptı. Ralliciler, tarihi yerlerdeki gezinin ardından bir sonraki hedefleri Manisa'nın Alaşehir ilçesine gidecek.

Öte yandan; rallinin Dalaman Gümrük kapısında sona ereceği belirtildi. Araçların AKUT'a hibe edileceği, AKUT'un araçları satarak bir helikopter almayı hedeflediği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak Barış Rallisi Uşak'tan Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement