Valiler Kararnamesi - Son Dakika
Güncel

Valiler Kararnamesi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Turizm çeşitlenmesi, hedef pazar çeşitlenmesi ve günün koşullarına uygun yeni bir tanıtım ve pazarlama stratejisi ile bundan sonra önümüze çıkabilecek yeni krizleri daha kolay atlatabileceğimiz, daha sağlam bir yapıya da kavuşabiliriz." dedi.

10.06.2016 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Turizm çeşitlenmesi, hedef pazar çeşitlenmesi ve günün koşullarına uygun yeni bir tanıtım ve pazarlama stratejisi ile bundan sonra önümüze çıkabilecek yeni krizleri daha kolay atlatabileceğimiz, daha sağlam bir yapıya da kavuşabiliriz." dedi.

Valiler Kararnamesi ile Bursa'dan Antalya Valiliği'ne atanan Münir Karaloğlu, karayolu ile kente geldi. Valilik binasında çiçeklerle karşılanan Vali Karaloğlu, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kurumların il müdürleriyle tanışmasının ardından, gazetecilerle bir araya geldi.

Karaloğlu, burada yaptığı açıklamada, Van ve Bursa'daki görevlerinin ardından, şimdi de küresel şehir Antalya'da hizmet etme fırsatı bulduğu için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara teşekkürlerini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya'nın milletvekili olmasını bir şans olarak gördüğünü belirten Karaloğlu, yerel ve Ankara siyaset tecrübesi yüksek olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in belediye başkanı olmasını da avantaj olarak gördüğünü kaydetti.

Antalya'nın son dönemde konjonktürel turizm ve tarım sektöründe geçici bir sıkıntı yaşadığının bilincinde olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları söyledi:

"Hükümetimiz daha önce bir tedbir paketi açıklamıştı. Şimdi tekrar turizm sektörüne olan etkilerini azaltmak için yeni bir tedbir paketi hazırlıyor. O paket de çıktığında sektördeki arkadaşların daha az etkilenmelerini sağlamış oluruz. Bu bir kriz ama her kriz kendi fırsatını da içinde barındırır. Eğer krizi ortak akıl ile iyi yönetebilirsek bundan sonra benzer kriz dönemlerini çok rahat atlatabiliriz. Turizm çeşitlenmesi, hedef pazar çeşitlenmesi ve günün koşullarına uygun yeni bir tanıtım ve pazarlama stratejisi ile bundan sonra önümüze çıkabilecek yeni krizleri daha kolay atlatabileceğimiz, daha sağlam bir yapıya da kavuşabiliriz."

Karaloğlu, Antalya'daki hedefinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçe belediye başkanları, kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, odalar ve gazeteciler ile tam bir uyum içinde ortak akıl ile kente hizmet etmek olduğunu ifade etti.

Vali Karaloğlu, bundan sonra çok çalışıp az konuşacaklarını vurguladı.

Antalya'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde oluşturulan ulusal vizyonda küresel ölçekte temsil misyonunun yüklendiğine dikkati çeken Karaloğlu, kentin son dönemde yaptığı başarılı uluslararası organizasyonlarla bu misyonu yapabileceğini ispatladığını sözlerine ekledi.

Karaloğlu, ardından vali yardımcıları ve kaymakamlarla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement