Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika
Politika

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Irak'ın, İran'ın toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür.

04.09.2016 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, " Irak'ın, İran'ın toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Hatta Rusya'nın toprak bütünlüğü de Türkiye'nin toprak bütünlüğü de aynı cephede buluştu. Bu tarihi bir olay çünkü bölünenler veya Amerika'nın bölmek istediği ülkeler, kendisini bölmek isteyen Amerika emperyalizmine karşı bir cephede buluşuyor." dedi.

Perinçek, İskenderun Belediye Kültür Sarayı'nda, partisi tarafından düzenlenen "Vatan Savaşından, Milli Hükümete" adlı panelde yaptığı konuşmada, İskenderun Körfezi'nden Bafra Körfezi'ne uzanan topraklarda büyük hesaplaşmaların yaşandığını söyledi.

Türkiye'nin büyük bir kararın içerisine girdiğine dikkati çeken Perinçek, şöyle devam etti:

"Türkiye 1945'ten sonra bağlandığı Atlantik sisteminden kopuyor ve Batı Asya'daki, genel olarak Asya'daki gerçek konumuna, mazlum milletlerin, gelişen ülkelerin bulunduğu konuma yerleşiyor. Yaşadığımız olay budur. Eski küçük Amerika süreci artık bitti. 45'ten itibaren Türkiye'yi 'Küçük Amerika yapacağız' dediler, geldiğimiz yer görünüyor ve Türkiye küçük Amerika olmaya isyan ediyor, kopuyor. Suriye'yle yaklaşıyor, İran'la, Irak'la, Rusya'yla el ele veriyor, Çin'le işbirliğinde dostlukta gelecek kurmaya çalıyor. Böyle bir sürece girdik."

Perinçek, 15 Temmuz gecesi AK Parti ve MHP tabanının meydanlara çıkarak ellerinde Türk bayraklarıyla Amerikan emperyalizmine karşı koyduğunu belirtti. Böylece Amerika'nın Türkiye'deki tabanını, halk içerisindeki gücünü kaybettiğinin altını çizen Perinçek, yargıda, emniyette ve orduda yapılan temizlikle Türkiye'nin yeni bir döneme açıldığını, FETÖ'nün temizlenip PKK'nın hendeklere gömüldüğünü aktardı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cerablus'a girdiğini hatırlatan Perinçek, Türkiye'nin, güvenliğinin Suriye'nin toprak bütünlüğünde gördüğünü dile getirdi.

"Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim toprak bütünlüğümüz." diyen Doğu Perinçek, şunları kaydetti:

"Irak'ın, İran'ın toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Hatta Rusya'nın toprak bütünlüğü de Türkiye'nin toprak bütünlüğü de aynı cephede buluştu. Bu tarihi bir olay çünkü bölünenler veya Amerika'nın bölmek istediği ülkeler, kendisini bölmek isteyen Amerika emperyalizmine karşı bir cephede buluşuyor. Türkiye kamp değiştiriyor, Atlantik kampına orada kontrol altına alınmış olan Türkiye zincirini kırıyor ve Batı Asya kampına, mazlumlar dünyası kampına, Asya kampına geçiyor. Bu süreç Silivri duvarlarının yıkılmasıyla başladı. Duvarlar yıkıldı. O duvarları yıktık ve Türk Ordusu bir anlamda özgürleşti komutanları ve işte o özgürleşen Türk Ordusunun komutanları hem 15 Temmuz gecesi o FETÖ darbesini ezdi hem de bugün bütün dünya ve bütün mazlum milletler için büyük bir savaşın içerisindedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement