Vatandaşlar Teröre Karşı Tek Ses Olmak İçin Yenikapı'ya Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Vatandaşlar Teröre Karşı Tek Ses Olmak İçin Yenikapı'ya Akın Etti

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingi için alanı doldurdu.

20.09.2015 14:56  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingine katılacak vatandaşlar alana akın etti.

Alana önce Başbakan Ahmet Davutoğlu, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi.

7 Haziran'da AK Parti'den milletvekili seçilen ancak 3 Kasım seçimleri için aday gösterilmeyen şarkıcı Uğur Işılak sahneye çıkarak şarkı söyledi.

ALANDAN NOTLAR

Yenikapı'da 16:00'da başlayan miting öncesinde alana Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerinin yanı sıra, 81 ilin adlarının yer aldığı flamalar asıldı.

DEV AFİŞLER

Meydanın birçok yerine "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz", "Teröre lanet, birliğe davet", "Bir annenin bile akmasın yaşı, bir huzur kaplasın dağı taşı", "Terör insanlık suçudur" yazılı dev afişler vinçler yardımıyla yerleştirildi.



Kalabalık bir ekibin çalıştığı alanda, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile onlarca su dağıtım noktası yer alıyor.

Meydanda ve çevresinde çok sayıda ambulans ve sağlık personelinin hazır bekletildiği miting alanının farklı noktalarına dev ekranlar ve hoparlörler kuruldu.



ALANLARA GİRENLERE TÜRK BAYRAĞI VERİLİYOR

Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınan vatandaşlara Türk bayrağı veriliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada, Yenikapı miting alanında gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle bazı güzergahlarda değişikliğe gidildiği duyurulmuştu.



Saat 08.00'den itibaren Bakırköy Taşhanlar Köprü, Aksu Caddesi çıkışından Sahil Kennedy Caddesi Yenikapı Kavşak arası kapatıldı. Trafik, Bakırköy istikametine yönlendiriliyor.

DAVUTOĞLU: BİR KEZ DAHA TARİH YAZILACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröre karşı tek ses olmak için Yenikapı'da bir kez daha tarih yazılacağını belirtti.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Bir olmak, birlik olmak, omuz omuza #TeröreKarşıTekSes olmak için aziz Milletimle Yenikapı'da bir kez daha tarih yazacağız" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN DA TWITTER'DAN MESAJ YAYINLADI

1 milyon kişinin katılımının hedeflendiği miting öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan da resmi Twitter hesabından mesaj yayınlayarak, "Tüm vatandaşlarımızı bir olmaya, birlik olmaya, teröre karşı tek ses olmaya, Yenikapı'ya davet ediyorum" çağrısında bulundu. Erdoğan, mitingle ilgili afişi de Twitter hesabında paylaştı.

MİTİNG ALANINDAN KARELER




Vatandaşlar Teröre Karşı Tek Ses Olmak İçin Yenikapı\'ya Akın Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vatandaşlar Teröre Karşı Tek Ses Olmak İçin Yenikapı'ya Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (89)

  • bayram: bu bildiğin akp mitingi.7 hazirandan öncede görmuştuk bunları.sonunuz 7 hazirandan beter olur inşallah. 40 27 Yanıtla
  • fatih: Ak saflar.. 33 24 Yanıtla
    ....: Mooo 6 3
  • davut: Korktunuzmu ineklerr etekli hdpliler sahteturkuculr osmanli geliyor alan bos kalsaydi tayyip senbittin yazacaktiniz demi 48geliyoruz 19 30 Yanıtla
    Ege Zeybeği: Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti,kahrolsun bu devletin nimetlerinden faydalanıp başka arayışları destekleyenler 2 0
  • dogrusu: tiyatrocular sizi. sözde birliktelik mitingiymis. 32 17 Yanıtla
  • KUZU KUZU MEEEE......: NE KADAR SAMİMİYETTEN UZAK BİR MİTİNG,BUNCA ÇÖZÜM ÇÖZÜM DİYE YANIP TUTUŞANLARIN ,PKK HER TARAFI SİLAH DEPOSU HALİNE GETİRİKEN, SUSTUK DİYENLERİN ARKASINA TAKILIP,MİTİNG YAPIN BU MİLLET ENAYİ DEĞİL,HER ŞEY ORTADA. 27 18 Yanıtla
  • a under: insanları zorla ve para karşılıgı götürüyorlar mitinge şehit kanı elinize bulaşmışdır akp 27 15 Yanıtla
  • Egemen: Tayyipçi Terör Örgütü Ergeneko 17 21 Yanıtla
  • Heval: Neresi sil bunun boşbakan ve cb poropagandası denir buna kiminle kafa buluyorsunuz 16 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement