Yalova'da 7 Siyasi Parti İl Başkanından Darbeye Karşı Ortak Bildiri - Son Dakika
Güncel

Yalova'da 7 Siyasi Parti İl Başkanından Darbeye Karşı Ortak Bildiri

Yalova\'da 7 Siyasi Parti İl Başkanından Darbeye Karşı Ortak Bildiri

Yalova'da 7 siyasi partinin il başkanı ortak açıklama yaparak, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimini kınadı.

22.07.2016 15:01

Yalova'da 7 siyasi partinin il başkanı ortak açıklama yaparak, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimini kınadı.

Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda ortak basın bildirisini Saadet Partisi Yalova İl Başkanı Celal Korkmaz okudu. Korkmaz şöyle dedi:

"Bizler AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti ve Saadet Partisi İl başkanları olarak aziz milletimizin kendisine milli iradeye, devletimize, özellikle de millet iradesinin temsilcisi olan Gazi Meclis'e yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz."

Gerekçesi ne olursa olsun hiçbir darbe girişimini kabul etmediklerini ve karşısında olduklarını vurgulayan Korkmaz, şöyle devam etti:

"Bu milletin aklıselim ve sağduyu ile çözülemeyecek hiç bir problemi yoktur. Milli iradenin üzerinde hiç bir gücü kabul etmiyoruz. Bugüne kadar bu ülke, bu millet darbelerden ve dış güçlerin maşası olan darbecilerden çok çekti. Bir avuç dış bağlantılı vatan haininin milletin önünü kesme teşebbüsü başarılı olmamış ve olamayacaktır. Geçmişteki bütün darbelerin ülkemiz ve milletimize hep zarar verdiği, ülkemizi geri götürdüğü ve ülkemizin tarihine ve halkımızın hafızasına kara birer leke olarak kaldığı herkesçe kabul edilen bir gerçektir. Halkın iradesiyle seçilmiş olan siyasi partiler ve iktidar, kim ve hangi görüşte olursa olsun ancak yine halkın iradesi tarafından değiştirilebilir. Darbelerle bunun değiştirilmesi teşebbüsüne şiddetle karşıyız. Meşru iktidarın, siyasi partilerin ve milletimizin yanındayız. Demokratik ülkelerde darbelere müsaade edilemeyeceği gibi, paralel devlet yapılanmalarına da izin verilmez."

BASIN ORGANLARINA TEŞEKKÜR

Korkmaz, milletin 15 Temmuz gecesi kendine yakışır bir asalet ve olgunlukla gözü dönmüş darbecilere karşı koyarak tarihi bir destan yazdığını belirten Korkmaz şunları söyledi:

"Ülkemize kast edenlerden hesap sormak, bunların yaptıklarını burnundan getirmek hepimizin namus borcudur. Darbe karşısında dünyaya örnek olacak bir duruş sergileyen basın yayın organlarına, STK'lara, sabaha kadar kesintisiz ezan ve sela okuyan imamlara, seccadelerinin başında dua edenlere, her ilde meydanları dolduran ve demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkürüborç biliriz."

- Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova'da 7 Siyasi Parti İl Başkanından Darbeye Karşı Ortak Bildiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement