Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tamamlanan, inşası süren, başlanacak olan projelerle hedeflerine adım adım ilerlediğini belirterek, "Ekonomide tüm göstergeler, onca badireye rağmen olumlu yönde seyrediyor, sıkıntılı bir yıl olsa da olumlu yönde seyrediyor.

26.08.2016 18:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tamamlanan, inşası süren, başlanacak olan projelerle hedeflerine adım adım ilerlediğini belirterek, "Ekonomide tüm göstergeler, onca badireye rağmen olumlu yönde seyrediyor, sıkıntılı bir yıl olsa da olumlu yönde seyrediyor. Ama el ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız ve bu badireyi de çok daha başarılı bir şekilde atlatacağız." dedi.

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılışında, törene katılan Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile dost ve kardeş ülkelerin başbakan yardımcılarına, bakanlarına, temsilcilerine şükranlarını sunarken, "Biz gerçek dostlarımızı kara günlerimizde de güzel günlerimizde de yanımızda görmekten memnuniyet duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile denizin üzerinden üçüncü kez Avrupa'dan Asya'ya geçileceğini dile getiren Erdoğan, köprünün tekerlekli araç geçişini ve raylı sistemi birlikte sağlaması bakımından kendi alanında dünyada öncü bir köprü olduğunu bildirdi.

Erdoğan, köprünün dünyada bir çok şeye öncü olacağına inandığını ifade ederek, "Bununla iftihar edeceğiz, bunu göreceksiniz. Dünya filmleri buralarda çekilecek, bunu göreceksiniz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri... Biz bunlarla anılacağız ve bu yola bunlarla devam edeceğiz." dedi.

Bir süre önce Osmangazi Köprüsü'nün açıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Osmangazi Köprüsü'yle Elhamdülillah halkımız farklılığı hissetti mi? Hissetti. Şimdi yeni hazırlıklarımız var. Ne yapıyoruz? İnşallah Kanal İstanbul'un da hazırlıklarını bitiriyoruz. Bu da yetmeyecek, şimdi Çanakkale'ye de bir gerdanlık lazım. Çanakkale Köprüsü'nün de hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah bütün bunlarla birlikte dünyada Türkiye, farklı bir konuma yerleşecek. Niye hazmedemiyorlar bizi? Niye kıskanıyorlar bizi? İşte bunlardan dolayı. 'Siz nasıl bunları yaparsınız?' diyorlar. Biz hangi milletin ahfadıyız? Biz hangi milletin torunlarıyız? Bizim üzerimizde bir görev var, bu görevi yapıyoruz ve yapacağız. 2 ay önce İzmit Körfezi'nin üzerinde Osmangazi Köprüsü'nü hizmete açmıştık. Geçtiğimiz yıl Atatürk Barajı üzerine kurulan ülkemizin en uzun köprülerinden Nissibi Köprüsü ile Keban Baraj Gölü üzerinde inşa edilen Ağın Karamağara Köprüsü'nü milletimize kazandırmıştık. Biz iş yapıyoruz. Bunlar öyle lafla değil, azimle oluyor azimle. Atalarımız ne demiş, 'İman öyle bir güçtür ki tekeden bile süt çıkartır'. Biz böyle inandık bu işe. Onun için de inşallah bunlar olacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. havalimanının inşasının sürdüğüne değinerek, vatandaşlara, "İnşallah ilk etapta 90 milyon yolcu... 2018'in başında açıyoruz. Tamamı bittiği zaman 150 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanımıza kavuşuyoruz. 150 milyon... Dünyanın ilk 3'ü... Bir numara, bittiği zaman olacak. Şunu unutmayın, esbaba tevessül ettik, Allah da bize neticesini verdi. Unutmayın, güzel bir kelam vardır 'Biz seferle emir olunduk, zaferle değil.' Biz seferdeyiz, zafer kudret, kuvvet sahibi olan Allah'a aittir." diye seslendi.

3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin yanı sıra diğer alanlarda da plan ve programların hayata geçirildiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye, tamamlanan, inşası süren, başlanacak olan projelerle hedeflerine adım adım ilerliyor. Ekonomide tüm göstergeler, onca badireye rağmen olumlu yönde seyrediyor, sıkıntılı bir yıl olsa da olumlu yönde seyrediyor. Ama el ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız ve bu badireyi de çok daha başarılı bir şekilde atlatacağız. İhracatta ve turizmde yaşanan kısmi sıkıntının aşılması konusunda ciddi tedbirler hayata geçirildi, geçiriliyor. Ülkemizin önünü kesmek için bilhassa 3 yıldır maruz kaldığımız çok sayıda saldırıya rağmen görüldüğü gibi yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye'nin sadece bu köprünün temelinin atılmasından açılışına kadar geçen sürede yaşadıklarını alt alta sıralarsak, pek çok ülkenin asırlık tarihinde yaşadıklarını geride bırakır. Tabii bu süreçte ilgili olarak şu gerçekleri de görmek mecburiyetindeyiz. 2013'ün Haziran ve Aralık aylarındaki saldırıları başımız dik olarak karşılayıp boşa çıkarmasaydık, Türkiye bugüne ulaşamazdı. 2014 Mart ve Ağustos ayındaki, 2015 Haziran ve Kasım ayındaki milli irade sınavlarından başarılı çıkmasaydık bugün burada olamazdık. 2015 Temmuzunda başlayan terör eylemlerini, bölücü örgütü aştığı çukurlara gömerek hüsrana uğratmasaydık Türkiye bambaşka yere sürüklenirdi. Nihayet 2016 Temmuzundaki silahlı darbe girişimini milletimizin kahramanlığı sayesinde durdurmasaydık nerelere savrulabileceğimizi ifade etmek bile istemiyorum."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement