Yemek Yapabilen 3D Yazıcı - Son Dakika
Teknoloji

Yemek Yapabilen 3D Yazıcı

Yemek Yapabilen 3D Yazıcı

Natural Machines'in tasarladığı yemek yazdırabilen yazıcı, gerekli malzemeleri içerisine koyduğunuz takdirde istediğiniz boyutta ve şekilde yemekler yapabiliyor.

12.05.2014 15:14

Bilim-kurgu filmlerinde gördüğümüz yemek yapan robotlar gerçek oluyor. 3D yazıcıların gelişmesiyle birlikte farklı alanlarda karşımıza çıkmaya devam ediyorlar.

Kickstarter projesi olan Foodini, yemek yapabilen 3D bir yazıcı. Natural Machines'in tasarladığı bu yemek yazdırabilen yazıcı gerekli malzemeleri içerisine koyduğunuz takdirde istediğiniz boyutta ve şekilde yemekler yapabiliyor. Özellikle pizza, kurabiye, çikolata ve makarna yapabiliyor.

Ortalama bir mikrodalga fırın boyutlarındaki bu yazıcıyla yemek üretmek ise çok kolay. Malzemeleri yerleştirdikten sonra geriye kalan tek şey ise izlemek oluyor; ancak bu cihazın en büyük eksiği bütün malzemelerinin kullanıcı tarafından önceden hazırlanması gerekmesi.

Her ne kadar malzemeleri kullanıcı hazırlasa da aslında bu makinenin hiçbir iş yapmadığını söyleyemeyiz. Örneğin bir hamur hazırlarken yoğurma, şekil verme gibi yorucu ve zaman alan işleri Foodini üstleniyor, bu da kullanıcıya büyük bir zaman kazandırıyor. Foodini, hamburger köftesi, tatlı, mantı gibi pek çok çeşit yemek üretilebiliyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Teknoloji Yemek Yapabilen 3D Yazıcı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement