Yeniceköy Doğalgaza Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Yeniceköy Doğalgaza Kavuşuyor

Yeniceköy Doğalgaza Kavuşuyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, merkez mahalleler başta olmak üzere 2014 yılında Akhisar ve Huzur mahallelerini doğalgaza kavuşturan İNGAZ, Yeniceköy için de kolları sıvadı.

26.09.2014 12:10

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, merkez mahalleler başta olmak üzere 2014 yılında Akhisar ve Huzur mahallelerini doğalgaza kavuşturan İNGAZ, Yeniceköy için de kolları sıvadı.

2004 yılından bu yana İnegöl'de 46 bin haneye doğalgaz ulaştıran İNGAZ, Yeniceköy'e doğalgaz şebekesi döşemeye başladı. Çalışmaların 2015 yılı başında sona ereceği bildirildi. İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, "İlk temel atma törenimizi, bundan 11 yıl önce, Altay Caddesi'nde, 2003 yılının Aralık ayında yapmıştık. O heyecanla çalışmalarımızı sürdürdük. Bu, teknik olduğu kadar bir gönüllülük işi. Yaptığımız çalışmalarda çok şükür iş kazası yaşamadık. İş sağlığı ve iş güvenliğine azami hassasiyet göstermeye çalıştık. Bu kadar yatırımın sonucunda İnegöl'de 46 bin konuta doğalgaz götürdük. Atmosfere kirli hava salan 46 bin bacayı kapattık. Yeniceköy'e de doğalgaz getirmek için çalışmalara başladık. 2014 yılı sonuna kadar çelik hatlarımızı döşeyeceğiz. 2015 yılı Ocak ayında Binkonutlar mevkiinde doğalgaz meşalesi yakma törenini de hep beraber yapacağız" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise ise, çağın ihtiyaçlarını dikkate alarak hayallerdeki İnegöl'ü kurmaya çalıştıklarını söyledi. Aktaş, "İnegöl de hava kirliliğine maruz kalan şehirlerden birisiydi. Rahmetli Hikmet başkanımızın doğalgaz nimetini İnegöl'e getirmek için başlattığı teşebbüsleri hayata geçirmek nasip oldu. Doğalgazı şehrin dört bir köşesine ulaştırma çabamız göreve geldiğimiz günden bu yana yoğun bir şekilde devam ediyor. Akhisar ve Huzur mahallelerimiz İnegöl'e bağlandıktan sonra gaza kavuştuğu gibi Yeniceköylüler de 2015 yılında doğalgaz kullanmaya başlayacak" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeniceköy Doğalgaza Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement