Yeryüzü Doktorları, Suriye İçin Çalışıyor - Son Dakika
Yerel

Yeryüzü Doktorları, Suriye İçin Çalışıyor

Yeryüzü Doktorları, Suriye İçin Çalışıyor

Yardıma ihtiyacı olan Suriyeli sivillerin yanında olan Yeryüzü Doktorları birçok projeyi faaliyete geçirdi.

09.06.2014 11:27  Güncelleme: 15:09

Yeryüzü Doktorları, Suriye'de devam eden iç savaşın mağduru olan siviller ile ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yanında olmayı sürdürüyor.

Savaş mağduru Suriyeli siviller için sağlıktan gıda yardımına, sünnet hizmetinden tıbbi malzeme, ilaç ve ambulans desteğine kadar her konuda yardımda bulunmaya çalışan Yeryüzü Doktorları, Suriyeliler'in yaralarını sarmaya devam ediyor.

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Karabacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaş nedeniyle 6,5 milyon kişinin mülteci konumuna düştüğünü söyledi.

Çatışmalarda yaralananların sayısının ise tam olarak bilinemediğini ifade eden Karabacak, şunları kaydetti:

"Suriye'de her gün, onlarca insan sağlık hizmeti almak için ülkelerindeki az sayıdaki ayakta kalabilen kurumlara bile başvuramıyor. Ateşli silahlarla yaralanmış yüzlerce Suriyeli, tedavi edilmekten yoksun bir şekilde kurtarılmayı bekliyor. Yeryüzü Doktorları olayların başlamasıyla Lübnan'a iltica edenlerin yardımına koşarak çalışmalarına başladı. Krizin etkilerinin Türkiye sınırında da kendini göstermesiyle Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bir sağlık istasyonu, Suriye içinde de bir eczane kurduk."

Ülkelerindeki savaş ortamından kaçıp Türkiye'deki çadır kentler ile kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde hayatlarına devam eden Suriyeli ailelerin erkek çocuklarını sünnet şölenleriyle motive etmeye çalıştıklarını belirten Karabacak, "Suriyeli mülteci çocukların sünneti bizden, kirveliği sizden" kampanyası kapsamında Halkalı, Osmaniye ve Yayladağı'nda 217 Suriyeli çocuk için sünnet şöleni düzenlediklerini, ayrıca 500 çocuğa da psikolojik destek verdiklerini aktardı.

Karabacak, gönüllü doktor ve sağlık çalışanlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını, gönüllüler arasında eski Filistin Sağlık Bakanı Basim Naim'in de yer aldığını bildirdi.

Muhammed Karabacak, bugüne kadar 28 milyon lira değerinde sağlık hizmeti sunan Yeryüzü Doktorları'nın, bölgeye yönelik ilaç ve tıbbi malzeme desteğini karşılamak için bağış kampanyalarına devam ettiğini sözlerine ekledi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeryüzü Doktorları, Suriye İçin Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement