Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına Seçilmesi - Son Dakika
Güncel

Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına Seçilmesi

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, AK Parti 2. Olagˆanu¨stu¨ Bu¨yu¨k Kongresi'nde Binali Yıldırım'ın Genel Bas¸kanlıgˆa sec¸ilmesine ilişkin, "Yeni Genel Başkanımız, 14 yıldan bu yana ülkemize çok ciddi hizmetler verdi.

22.05.2016 19:13

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, AK Parti 2. Olagˆanu¨stu¨ Bu¨yu¨k Kongresi'nde Binali Yıldırım'ın Genel Bas¸kanlıgˆa sec¸ilmesine ilişkin, "Yeni Genel Başkanımız, 14 yıldan bu yana ülkemize çok ciddi hizmetler verdi. Ülkemizde bugüne kadar hava, deniz, kara ve raylı yollar başta olmak üzere telekomünikasyon gibi çağımızın önemli iletişim alanlarında dev reformların yapılmasının mimarlarından biridir." açıklamasında bulundu.

Kongreyi Ankara'da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile takip eden Kayaalp, yaptığı yazılı açıklamada, her yeniliğin yepyeni bir sinerji yaratacağına inandığını bildirdi.

Kayaalp, kongrenin adeta şölen havasında geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni Genel Başkanımız, 14 yıldan bu yana ülkemize çok ciddi hizmetler verdi. Ülkemizde bugüne kadar hava, deniz, kara ve raylı yollar başta olmak üzere telekomünikasyon gibi çağımızın önemli iletişim alanlarında dev reformların yapılmasının mimarlarından biridir. Havaalanları ve limanlar yaparak ülkemizin Avrupa'nın gelişmiş ülkeleri seviyesine çıkarılmasında büyük rol oynamış bir büyüğümüz ve partimizin kurucularından biri olan Sayın Yıldırım, yeni Genel Başkanımız olmuştur."

Başkanlık sisteminin Türkiye için gerekli olduğunu anlatan Kayaalp, şöyle devam etti:

"Bu sistem ülkemizde de denenmelidir. Bu da bir yeniliktir. Bir ilerleyiş ve reformdur, hem de iyi bir reformdur. Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetiliş şekli değişmeyecek ama sistemde bir değişiklik olacaktır. Bu değişikliğin de ülkemizin bekası için şart olduğuna inanıyoruz. Başkanlık sistemi, bürokrasideki birçok tıkanmaları giderecek ve rahatlatacaktır. Buna inandığımız için de başkanlık sistemini savunuyoruz."

Kayaalp, AK Parti MKYK üyeliğine yeniden seçilen AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'nu da tebrik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığına Seçilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement