Yıldız'dan Işid'den Kaçak Petrol Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Yıldız'dan Işid'den Kaçak Petrol Tepkisi

Yıldız\'dan Işid\'den Kaçak Petrol Tepkisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, IŞİD'den kaçak yollarla petrol alındığı iddialarına tepki gösterdi, "Türkiye IŞİD'den herhangi bir şekilde petrol almamıştır.

18.09.2014 21:54  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Gürcistanlı mevkidaşıyla yapacağı görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığına dair iddialara da yanıt verdi. Bu yönde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Yıldız, "Türkiye IŞİD'den herhangi bir şekilde petrol almamıştır. Türkiye'nin 13 ayrı ülkeden bir hukuk devleti olarak aldığı petrol var. Bunun içinde Rusya, Irak, İran, Suudi Arabistan var. Türkiye'nin IŞİD gibi bir muhatabı yok" dedi.

Enerji Bakanı sınırdaki kaçakçılık olaylarına da değinirken şunları söyledi:

"Bugün Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurattin Canikli açıkladı. Böyle bir şeyin olmadığından bahsetti. Kaçakçılık hiçbir zaman meşru olmaz. Türkiye'nin bir hukuk devleti olarak sınırlarına gümrükle alakalı işlemler koyan bir ülke olarak IŞİD yapmadığında kaçakçılık meşru hale gelmez. Mücadelemiz yıllardan beri devam ediyor. Siyasi istikrarsızlıklardan boşluğu doldurmak isteyebilirler. Bizim buna Türkiye olarak müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Petrol ürünleri konusunda bizim IŞİD gibi muhatabımız olmaz. Böyle bir örgüte destek vermemiz olmaz. Destek veriyormuşçasına gösterilen çabalara da Cumhurbaşkanım da, arkadaşlarım da tepkilerini ortaya koydular. Bunun dışındakiler Türkiye'nin imajının bozulmasına dönük bir gayrettir. Boş bir gayrettir. Bizim 35 milyonluk tonluk 52 milyar dolarlık portföyün içinde 2 milyar dolarlık geliri oluşturduğu iddia edilen IŞİD ile böyle bir şey söz konusu olmaz. Bunu açık, net, anlaşılır bir şekilde ifade ediyor olmamıza rağmen bunlar soruluyor. Bunlar her sorulduğunda aynı açıklıkla, aynı şeffalıkla cevap vermeye devam edeceğiz."

Erdoğan "adice" diye nitelemişti

İlk olarak New York Times gazetesinin ortaya attığı Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddiasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da tepki gelmişti. Erdoğan Katar ziyareti dönüşü konuyu soran gazetecilere "Türkiye'ye resmi kanallar dışından gelen petrol olursa bunu imha ediyoruz" yanıtını vermişti. Erdoğan New York Times'ı da eleştirerek. 'IŞİD'den Türkiye petrol alıyor' ifadesi çok çirkin ve kesinlikle yalan. Bu ifadeleri ortaya koyanlar adice bir ifade ortaya koyuyorlar" demişti.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Yıldız'dan Işid'den Kaçak Petrol Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement