Yırtık Kotlu Yönetmenler Altın Portakal'a Alınmayacak - Son Dakika
Magazin

Yırtık Kotlu Yönetmenler Altın Portakal'a Alınmayacak

Yırtık Kotlu Yönetmenler Altın Portakal\'a Alınmayacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "Kıyafeti düzgün olmayan Altın Portakal'a giremeyecek" dedi.

11.11.2015 16:05  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kelebek'e verdiği röportajda, Altın Portakal Ödül Töreni'ne yırtık kot ve tişörtle katılan yönetmenler ile oyuncuları eleştirdi.

"Altın Portakal'ın saygınlığını yükseltmeye çalışıyoruz." diyen Türel şunları söyledi;

"YIRTIK KOT TİŞÖRTLE SALONA GİRİLMEYECEK"

"Nasıl ki bir yönetmen, oyuncu bu ödülü yurt dışında alsa papyonunu, kravatını takıp, takım elbisesini giyip gidiyor törene, Altın Portakal'a da öyle gelecek... Papyon zorunluluğu dayatmıyoruz ama yırtık kot, tişörtle girilemeyecek salona... Öyle geleni kapıdan çevireceğiz ödül almış olsa bile...Kısa filmleri bu yıl yarışma bölümünde çıkardık. Belgesel ve kısa filmciler bu konuda özensizdi... Bu kategorileri yarışma bölümünden çıkarmamızda bu kıyafet özensizliği de etkili oldu... "

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Menderes Türel'in açıklamalarının ardından sosyal medya ikiye bölündü. Bazı okuyucular Türel'in açıklamalarının 'insan haklarına aykırı' olduğunu söylerken bazıları da bu tür davetlere 'özel kıyafetler giyip' gidilmesi gerektiğini savundu.

NURİ BİLGE CEYLAN HIRKAYLA KATILMIŞTI

Nuri Bilge Ceylan'ın 2012 yılında SİYAD ödül törenine hırkayla katılması bu tartışmaların başlangıcı olmuştu.


Son Dakika Magazin Yırtık Kotlu Yönetmenler Altın Portakal'a Alınmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Türkiyeli bey: Menderes Türel beyi tebrik ediyorum tam yerinde bir karar bence kimse başka yerlere çekmesini, anlamlar çıkarmasını. 4 0 Yanıtla
  • vatan: salak türel 0 3 Yanıtla
  • semih genç: yırtık kot, kıyafet sınırlaması gibi konular asıl yapmak istediklerinin maskesi. "Kısa filmleri bu yıl yarışma bölümünde çıkardık. Belgesel ve kısa filmciler bu konuda özensizdi." işte asıl mesele bu kısa filmler ve belgeselleri kaldırmak. gezi parkı ile ilgili çekilen kısa film kendilerini nasıl rahatsız etmişse gelebilecek yeni kısa film ya da belgesellerin önünü kapatmak istiyorlar. bunu alenen gözümüze sokmamak için de kıyafet paravanını önümüzü atmışlar. 1 0 Yanıtla
  • sinem: hala bunlarla mi ugrasiyolar..beyin,beceri isiniz bunlarla olmamali mi?! 0 1 Yanıtla

Advertisement