Yozgat - Bakan Yıldırım: Türkiye'nin Toprak Bütünlüğüne Göz Dikenler Bedelini Öder - Son Dakika
Güncel

Yozgat - Bakan Yıldırım: Türkiye'nin Toprak Bütünlüğüne Göz Dikenler Bedelini Öder

Yozgat - Bakan Yıldırım: Türkiye\'nin Toprak Bütünlüğüne Göz Dikenler Bedelini Öder

Bakan Yıldırım: Türkiye'nin toprak bütünlüğüne göz dikenler bedelini öder Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamında Türkiye'de şu ana kadar tamamlanmış en uzun Yüksek Hızlı Tren Tüneli olan ve 5 bin 120 metrelik Akdağmadeni T9 tünelinde ışık göründü.

25.02.2016 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Yıldırım: Türkiye'nin toprak bütünlüğüne göz dikenler bedelini öder

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamında Türkiye'de şu ana kadar tamamlanmış en uzun Yüksek Hızlı Tren Tüneli olan ve 5 bin 120 metrelik Akdağmadeni T9 tünelinde ışık göründü. Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bu millet, bu topraklar Moğol istilalarını püskürttü. Bu topraklar haçlı seferlerin püskürttü. Bundan sonra da bizim en büyük değerimiz bağımsızlığımızdır. Bağımsızlık bu milletin karakteridir. Onun için Türkiye'nin bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne göz dikenler, geçmişte ne kadar ağır bedel ödedilerse bundan böyle de ayın şekilde öderler" dedi.

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi yakınlarında bulunan ve 5 bin 120 metre uzunluktaki YHT tünelinin delme çalışmaları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katıldığı törenle tamamlandı. Tünel inşaatı şantiyesine gelen bakanlar, burada tünel inşaatı hakkında bilgi aldıktan sonra, tünel girişinde tören düzenlendi. Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Biz göreve başladığımızda 26 havalimanı çalışırken şuanda 56 hava limanı çalışıyor 57'incisi yolda, Yozgat havalimanı. Yozgat havalimanı yapılınca Yozgatlıların havasından geçilmeyecek. Hızlı trenleri var, bölünmüş yolları var hava limanları var. Bir tek deniz eksik. Bu azimle her şey olur. Yeter ki bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım, birlikte Türkiye olalım. Ülkemizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini akılları sıra bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler. Yozgat'tan Bozok Yaylasından, Yiğidoların memleketinden sesleniyorum. Yanlış yoldasınız, çıkmaz sokaktasınız, gelin enerjinizi boşa tüketmeyin, işte kalkınan, büyüyen Türkiye'nin ayak sesleri geliyor. Bu ülkenin birliğine, kardeşliğine bu güne kadar kimse zarar veremedi. Bundan sonra terör örgütü de zarar veremez. Onların iç dış destekleri, onlardan takviye alan siyasetçilerde zarar veremez. Bu millet bu topraklar Moğol istilalarını püskürttü. Bu topraklar haçlı seferlerin püskürttü. Bundan sonra da bizim en büyük değerimiz bağımsızlığımızdır. Bağımsızlık bu milletin karakteridir. Onun için Türkiye'nin bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne göz dikenler, geçmişte ne kadar ağır bedel ödedilerse bundan böyle de ayın şekilde öderler. Yolları patlatmakla, şehirlerin sokaklarına çukurlar kazmakla bu milletin gözünü korkutamazsınız. O çukurların hepsi kapanır, o yolların daha güzeli de yapılır ve birliğimiz, kardeşliğimiz daha güçlenerek geleceğe muasır medeniyetler seviyesine aynı kararlılıkla devam ederiz."

"HIZLI TREN HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ"

Türkiye'nin 13 yıllık süre içerisinde büyük mesafe kat ettiğini ifade eden Bakan Yıldırım, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Yozgat'a Sivas'a Türkiye'nin her tarafına sayısız hizmetlerimiz var. Sağlıkta, eğitimde, adalette, savunmada her alanda var. Türkiye 2003'ten bu tarafa 13 yıl içerisinde 3'e katladı. Bir Türkiye 3 Türkiye oldu. Neden oldu. Nasıl oldu. İstikrarla oldu. Millet arkanızdaysa korkmayın, yürüyün, yürüyün. Millet bizim arkamızda her zaman arkamızda durdu, vesayet dönemini yaşatmak isteyenlere karşı arkamızda durdu. Ülkenin kalkınmasını, gelişmesini engellemek isteyenlere karşı arkamızda durdu. Teröre karşı dimdik arkamızda durdu. Onun için bize düşen görev milletin hayallerini, gerçeğe dönüştürmektir. İşte bu sene içerisinde yavuz sultan selim köprüsünü açıyoruz. Dünyanın en büyük köprü İzmit körfez köprüsünü açıyoruz, Marmarayın kardeşi Avrasya tünelini açıyoruz. 2018 de dünyanın en büyük havalimanını açıyoruz. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi bir birleriyle buluşturduk. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor, bölünmüş yollardan dolayı ölümlü trafik kazalarında yüzde 63 azalma oldu. Bu ne demektir. 4 bin insanımızın hayatı artık yollarda kaybolmuyor, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' lafı boşuna söylenmiş bir laftır. O laf Şeyh Edebali söyledikten sonra 3 kıtada 619 yıl huzur barış kardeşlik getiren Osmanlının ilkesi olan laftır. İşte onun devamı da bugün ortaya koyduğumuz hizmetlerle 78 milyon insanımıza hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini artırmak için yolları yapıyoruz, hava yolunu halkın yolu yapıyoruz, milletimizin hızlı tren hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz."

BAKAN YILMAZ: ÇEVREYE ZARAR VERECEK PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEYİZ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise konuşmasında terörle mücadele konusuna değinerek, "Bugün güzel bir hayırlı işe hep birlikte şahitlik yapıyoruz. Ankara'yı, Sivas'a, Yozgat'a bir adım daha yakınlaştırıyoruz. Hızlı trene yolunda en uzun 5120 metrelik tünelin açılışını gerçekleştireceğiz. Bizim Sivas'ta Yozgat'ta hızlı tren ne zaman tamamlanıyor diye soruyor. Bu yapılan işler 500 trilyonluk bir iştir süresinden önce yapıldı, bu projede bir gecikme yok" dedi.

Terörle mücadelenin devam ettiğini belirten Yılmaz, "O hayatı durduramayacak, medeniyet yürüyüşümüze devam ediyoruz. Biz bu tünelde aç kapa da yapabilirdik. Eğer biz bunu yararak geçseydik, bir çok ağaca ve doğaya zarar verilebilirdi, biz bunu yapmadık. Dolayısıyla ne Cerattepe'de, ne Yozgat'ta ne de Sivas'ta da bu ülkenin çevresine zarar verecek tek bir projeyi hayata geçirmeyiz. Bu en büyük tünelin Sivas'ımıza Yozgat'ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olasını diliyorum" diye konuştu.

BAKAN BOZDAĞ: HIZLI TREN LONDRA'YA KADAR UZANACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yaptığı konuşmada, "Sivas ile Yozgat'ı esasında Erzincan'ı, Erzurum'u, Kars'ı, hatta, Pekin'e kadar giden güzergahı, Kırıkkale, Ankara, İstanbul, inşallah Londra'yı da bütünleştiren projenin kavşak noktalarından birindeyiz. Bu vesile ile bu kavşakların hayırlı geçilmesini kazasız, belasız geçilmesini temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından tünel içerisinde kısa süre yürüyerek incelemelerde bulunan bakanlar, daha sonra araçlarla tünel sonuna gitti. Burada iş makinesine binen, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tünel çıkışını açtı. Daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iş makinesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat - Bakan Yıldırım: Türkiye'nin Toprak Bütünlüğüne Göz Dikenler Bedelini Öder - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement