Yozgat'taki Stk'lardan Feyzioğlu'na Tepki - Son Dakika
Güncel

Yozgat'taki Stk'lardan Feyzioğlu'na Tepki

Görüntü Dökümü : STK başkanları genel görüntüsü -Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık açıklama Yozgat'taki STK'lardan Feyzioğlu'na tepki Yozgat'ta bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun "Klavye kahramanlığı yapıp Ankara'da, İstanbul'da, Yozgat'ta sıcak bilgisayarlarının başında oturup, atıp tutanlara sözüm şu; Gidin hendeğin önünde, keleşin namlusunun ucunda 'Burada silah istemiyoruz' deyin" açıklamasına tepki gösterdi.

12.01.2016 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

STK başkanları genel görüntüsü

-Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık açıklama Yozgat'taki STK'lardan Feyzioğlu'na tepki

Yozgat'ta bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun "Klavye kahramanlığı yapıp Ankara'da, İstanbul'da, Yozgat'ta sıcak bilgisayarlarının başında oturup, atıp tutanlara sözüm şu; Gidin hendeğin önünde, keleşin namlusunun ucunda 'Burada silah istemiyoruz' deyin" açıklamasına tepki gösterdi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) bir araya gelen Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel ve TSO Meclis Başkanı Sinan Çelik, Feyzioğlu'nun, Eskişehir Barosu tarafından düzenlenen meslek içi eğitim toplantısındaki açıklamalarını kınadı.

Katılımcılar adına basın açıklaması yapan TSO Başkanı Özışık, TBB Başkanı Feyzioğlu'nun açıklamalarını derin bir üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Yozgat'ın bu şekilde siyasi amaçlar için alet edilmesine şiddetle karşı çıktıklarını ifade eden Özışık, "Metin Feyzioğlu okumuş yazmış bir insan ve söylemek istediklerini daha iyi bir şekilde ifade edebilir. Mesela net olarak PKK bir terör örgütü müdür? Değil midir? Net olarak ifade edebilir. Uyuşturucu satan, fuhuş üzerinden para kazanan,14 yaşındaki çocuklara sokaklarda eylem yaptıran bir örgüt, terör örgütü müdür? Değil midir? Metin Feyzioğlu Yozgat'ı ağzına almadan önce bunu açıklasın" dedi.

Türk tarihinin her yerinde Yozgat'ın ve Yozgatlıların izinin olduğunu belirten Özışık, "Türk tarihine geriye dönüp baktığımız zaman, bizim tarihin her noktasında, Çanakkale'de, Yemen'de, Kurtuluş Harbi'nin her noktasında Yozgat'ın kahramanlıklarıyla beslendik, büyüdük, böyle bir kültüre sahibiz. Metin Feyzioğlu bu açıklamayı yaparken kendi kültürüne, kendi tarihine ters düşmektedir. Ben iddia ediyorum, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda yazdığı 'en son ocak' dediği ocak Yozgat'tır" diye konuştu.

Türklüğün var olduğu her yerde Bozok Sancağı'nın var olduğunu, Sultan Alparslan Malazgirt'ten girdiğinde arkasında Bozok Sancağı olduğunu dile getiren Özışık, "İstanbul fethedilirken de biz oradaydık, Kurtuluş Harbi'nde de biz vardık, bu ülkenin yapı taşı, temel harcıyız. Güneydoğu'da 1984 yılından bu yana süren terörle mücadelede en çok şehit veren il Yozgat'tır. Ülkesi için, vatanı için, bayrağı için, devleti için bu kadar can vermiş, kan vermiş bir şehre bu şekilde dil uzatılmasını da esefle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yozgat\'taki Stk\'lardan Feyzioğlu\'na Tepki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'taki Stk'lardan Feyzioğlu'na Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement