Yörük Türkmenleri Derneğinden 3 Askerin Şehit Edilmesine Kınama - Son Dakika
Yerel

Yörük Türkmenleri Derneğinden 3 Askerin Şehit Edilmesine Kınama

Hatay Yörük Türkmenleri Derneği, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

28.10.2014 10:52  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATAY (AA)- Hatay Yörük Türkmenleri Derneği, Hatay'ın Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Dernek Başkanı Süleyman Çolak, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, devletin bekası ve ülkenin bütünlüğü için her türlü bedeli ödediklerini ve her daim ödemeye hazır olduklarını kaydetti.

Bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü ve ilerlemesini engellemek için iç karşıklıklar çıkarmanın, bunu yaparken de illegal örgütleri kullanmanın her zaman Türkiye'nin gündeminde olduğunu ifade eden Çolak, "Ülkemizin 30 yılı aşkın zamandır mücadele ettiği terör örgütü bugünde hain yüzünü göstermiştir. Ancak iyi bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti devleti içerisinde çeşitli ırklarda milyonlarca insan bu provakasyona gelmeyecek ve ülkemizin bekası için, Çanakkale'de, Dumlupınarda olduğu gibi 3 değil binlerce insanımızı şehit vermeye hazır olacaktır. Ülkeyi bölmeye ve kardeş kavgası çıkarmaya yönelik bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz. PKK terör örgütü hain saldırısıyla ülkede kaos oluşturmaya ve siyasi iradeyi çökertmeyi hedeflemektedir. Hain saldırılar ve provokasyonlara karşı milletçe uyanık olmak gerekiyor."

Çolak, şehit olan 3 askere Allah'tan rahmet dilediğini kaydetti.

-Şehitler için dua

Kırıkhan ilçesinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 3 asker için Yasin-i Şerif, hatim duası yapıldı.

Kırıkhan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Hakkari Yüksekova'da şehit düşen üç asker için Sanayi Camisi'nde Yasin-i Şerif okutularak hatim duası gerçekleştirildi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yörük Türkmenleri Derneğinden 3 Askerin Şehit Edilmesine Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement