Yunanistan Halk Danslar Ekibi Keyifli Anlar Yaşattı - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Halk Danslar Ekibi Keyifli Anlar Yaşattı

Yunanistan Halk Danslar Ekibi Keyifli Anlar Yaşattı

Yunanistanlı Konuklar Şenliklerde Yerini Aldı

20.04.2015 14:15

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında Bursa'ya gelen Yunanistan Halk Dansları ekibi, yaptıkları gösteri ile Bursalılara keyifli anlar yaşattı.

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında Yunanistan'ın Gümülcine şehrinden Bursa'ya gelen 48 kişilik Yunan Halk Dansları ekibi, Heykel'deki Bursa Kent Müzesi önündeki alanda yöresel oyunlarını sergiledi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da izlediği gösteriye Bursalıların ilgisi büyük oldu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Yunan Halk Dansları ekibinin gösterilerini büyük bir keyifle izledi. Yunanistan Halk Dansları ekibinin ardından sahne alan Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da, sahneledikleri oyunlarla izleyenlerden büyük alkış aldı.

Yunanistan'dan gelen konuklara Osmangazi'yi ve Bursa'yı anlatan Başkan Dündar, "Bursa'nın merkez ilçesi olan Osmangazi aynı zamanda Türkiye'nin de 4. büyük ilçesi. Ben de, bu büyük ilçede iki dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Osmangazi Belediyesi olarak her yıl Nisan ayında Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'ni düzenliyoruz. Bu yıl ki şenliklerde Almanya, Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Filistin gibi ülkelerden gelen yabancı konuklarımız da vardı. Davetlimiz olarak Yunanistan'dan gelen siz değerli konuklarımız da şenliklerimize renk kattı. Bursa'ya gelerek şenliklerimize katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gösterilerinin ardından Bursa'nın tarihi yerlerini gezen ve Osmangazi Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler alan Yunanistanlı konuklar, başarılı yönetimi kendilerine gösterilen konukseverlik için Başkan Dündar'a teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yunanistan Halk Danslar Ekibi Keyifli Anlar Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement