Yurtta Asayiş - Son Dakika
Güncel

Yurtta Asayiş

Yurtta Asayiş

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bir otomobilde 33 sikke ele geçirildi.

15.11.2016 14:01

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bir otomobilde 33 sikke ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Araştırma sonucu H.T, M.T. ve A.T'nin içinde bulunduğu otomobil, Aşağı Külünçe Mahalle Kışla Sokağı'nda durduruldu.

Otomobildeki aramada, 33 sikke, delikli taş, metal ok ucuyla, kazma ve dedektör bulundu.

Tarihi eserlere el konulurken, otomobildeki 3 kişi tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Freni boşalan kepçenin altında kaldı

Burdur'un Karamanlı ilçesinde, freni boşalan kepçeden atlayan ve tekerinin altında kalan kepçe operatörü öldü.

Karamanlı ilçesi Bozdağ mevkisinde faaliyet gösteren mermer ocağında kepçe operatörü olarak çalışan Hakan Erturgut'un (30) kullandığı kepçenin freni boşaldı.

Erturgut, yanında bulunan işçi Yasin Ateş ile kepçeden atladı. Ateş, hafif yaralanırken, aracın tekerleğinin altında kalan Erturgut, olay yerinde hayatını kaybetti.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Mersin'de sahte içki operasyonu

Mersin'de sahte içki imalatçılarına yönelik operasyonda, bin 505 şişe bandrolsüz içki ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte içki üretildiği bilgisinin alındığı Tarsus ilçesinde M.K. isimli şüpheliye ait eve operasyon düzenledi.

Çalışmada, sahte olduğu değerlendirilen değişik markalarda 777 şişe bandrolsüz içki, 570 boş şişe, 2 bin 524 sahte içki marka etiketi, 3 bin 888 sahte bandrol, bin 50 değişik markalarda şişe kapaklar ve içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Merkez Akdeniz ilçesindeki bir depoda ve deponun önündeki araçta yapılan aramalarda ise 728 şişe bandrolsüz sahte içki bulundu.

Ele geçirilen malzemelerle ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden 1'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yozgat'ta uyuşturucu operasyonu

Yozgat'ta uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ve Şefaatli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe girişindeki kontrol noktasında içinde 2 kişi bulunan otomobili durdurmak istedi.

Kontrol noktasından uzaklaşan araç, polis ekiplerince bir süre takip edildikten sonra lastiklerine tabancayla ateş açılarak durduruldu. Araçtaki şüpheliler Ö.T. ve H.İ. gözaltına alındı.

Takip sırasında araçtan atılan 15 uyuşturucu hap ve "fişek" tabir edilen 4 bonzai de bulundu. Ö.T'nin, il merkezindeki evinde de 318 uyuşturucu hap, 7,14 gram bonzai, 2,91 gram Hint keneviri tohumu ve hassas terazi ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.İ. tutuklandı, Ö.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tekirdağ'da telefonla dolandırıcılık iddiası

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, kendisini polis olarak tanıtarak yaşlı kadını dolandırdığı iddia edilen zanlı tutuklandı.

Malkara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede kendisini polis olarak tanıtarak özellikle yaşlı kişileri dolandırmaya çalışan şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, birçok vatandaşı polis olarak tanıtarak arayan ve daha sonra evlerine gelerek dolandırmaya çalışan kişinin adreslere aynı taksiyle gittiğini tespit etti.

Taksiyi takibe alan ekipler, şüphelinin daha önce telefonla aradığı Perihan K'yı (62) Hacıevhat Mahallesindeki evinde 3 bin lirayı alırken suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan şüpheli E.Ş. (26) emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli çıkarıldığı mahkemece dolandırıcılık suçundan tutuklandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Asayiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement