Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Yoğun yağış nedeniyle kapanan Balıkesir İzmir karayolunun açılması için yoğun çalışma yürütülüyor Bölgede kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluştu.

31.12.2014 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün kapanan Balıkesir- İzmir karayolunda halen ulaşım sağlanamıyor.

Balıkesir'de dün öğlen başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açıyor. İstanbul'u Ege Bölgesi'ne bağlayan Balıkesir-İzmir karayolunda yağış nedeniyle gece ulaşım durdu.

Ekipler, birçok mevkide yolları açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yolda kalan sürücüler ise çalışmaların tamamlanmasını bekliyor.

Bölgede kilometrelerce uzunluktaki trafik kuyruğu dikkati çekiyor. Gece saatlerinde trafik çok kısa süreli de olsa açıldı ve geçiş sağlandı ancak yol halen ulaşıma kapalı durumda bulunuyor.

Trafik ekipleri, Bigadiç Kavşağı'ndan İzmir yoluna geçişe izin vermiyor. Pamukçu mevkisinde tüm araçlar bekletilirken çok sayıda işçinin sabah araçlardan inip işlerine yürüyerek gittiği görüldü.

"18 saattir bekliyoruz"

İstanbul'a gitmek üzere İstanbul'dan dün saat 14.30'da yola çıkan otobüsteki yolculardan Ebru Horasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 saattir beklediklerini söyledi.

Araçta ağlayanlar olduğunu dile getiren Horasan, bir an önce kurtarılmaları için yardım beklediklerini anlattı.

Türk Kızılayı görevlileri, gece geç saatlerde Pamukçu ve Çanakçı mevkilerinde araçlarda mahsur kalanlara kumanya dağıttı. Sındırgı Belediyesi ekipleri de simit ve çay ikramında bulundu.

Balıkesir'i Bigadiç, Sındırgı ve Kütahya'nın Simav ilçesine bağlayan yolun da kapandığı, bölgede kar yağışının sürdüğü ve görüş mesafesinin 30 metreye kadar düştüğü öğrenildi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement