Yurtta Kış Ulaşımı Engelliyor - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış Ulaşımı Engelliyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 804 köy ve mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

08.01.2015 12:36  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van'da 289 mahalle yolu ile Bitlis'te 250, Muş'ta 200, Hakkari'de 65 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

ÇALIŞMALAR ARALIKSZ SÜRÜYOR

Muş'ta 5 günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 200 köyle ulaşım sağlanamıyor. Yolların ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması başlatan İl Özel İdaresi ekipleri, özellikle acil durum gerektiren ve kar yağışını etkisini yitirdiği bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yapan belediye ekipleri ise çalışmalarına iki vardiya halinde gece gündüz devam ediyor.

Belediye başkanı Feyat Asya, yaptığı açıklamada, kış hazırlıklarının tamamlanmasının ardından vatandaşların rahatı için cadde ve sokakların kar yığınlarından temizlendiğini belirtti.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise Muş- Kulp karayolu Kozma Dağı'nda yoğun kar yağışı ve fırtınanın etkili olduğunu bildirerek, güvenlik gerekçesiyle karayolunu ulaşıma kapattıklarını söyledi.

Ömeroğlu, Muş-Bitlis, Muş- Erzurum ve Muş- Bingöl karayollarında şu ana kadar ulaşım konusunda herhangi bir sorun olmadığına değinerek, karla mücadele ekiplerinin şantiyelerde hazır bekletildiğini ifade etti.

VAN, HAKKARİ VE BİTLİSTE SON DURUM

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada da il genelinde etkili olan tipi nedeniyle 289 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, ekiplerin yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedildi.

Bitlis'te aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 250 köy yolunda İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından başlatılan çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Hakkari'de ise önceki gün başlayan kar yağışının ardından kapanan 65 köy ile 229 mezra yolunda İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından başlatılan yol açma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış Ulaşımı Engelliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement