Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 267 mahalle, Hakkari'de 8 köy 18 mezra, Muş'ta 110 ve Bitlis'te de 103 köyle ulaşım sağlanamıyor.

21.01.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 267 mahalle, Hakkari'de 8 köy 18 mezra, Muş'ta 110 ve Bitlis'te de 103 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Van'da 267 mahalle yolunun etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapandığı belirtildi.

Hafta içinde etkili olan yağışların ardından 150 iş makinesi ve 450 kişilik ekibin çabasıyla yolların büyük bir bölümünün açıldığının belirtildiği açıklamada, 267 mahalleye ulaşımın sağlanabilmesi için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, kent merkezinde de karla mücadele çalışmalarının gece saatlerinde de sürdürüldüğü vurgulanarak, biriken karların kamyonlarla kentin dışına taşındığı ifade edildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge genelinde havanın çok bulutlu olacağı bildirildi.

Gece ve sabah saatlerinde yaşanabilecek don olaylarına karşı vatandaşların uyarıldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Hava sıcaklıklarında 2-6 derece arasında düşüşün yaşanması beklenmektedir. Bölgemiz genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli ve dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililer ve vatandaşlar tedbirli olmalıdır. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayları beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır."

Van'da kapanan yollarda çalışmalarını sürdüren karla mücadele ekipleriyse zor şartlara rağmen kapanan yolların tekrar ulaşıma açılmasını sağlıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri mahalle yollarında, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri ise yılın büyük çoğunluğunda yağış, tipi veya çığ nedeniyle ulaşıma kapalı olan Van- Çatak ayırımı Bahçesaray karayolunda gece gündüz karla mücadele çalışması sürdürüyor.

İki gün önce etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından farklı noktalarda çığ düşmesiyle Bahçesaray karayolu tekrar ulaşıma kapandı.

Yolda aralıksız çalışma yürüttüklerini anlatan karayolları karla mücadele ekibinden greyder operatörü Remzi Dağcı, yolun ulaşıma açılması için aralıksız çalıştıklarını belirterek, "Çığ olayları çok fazla oluyor. Geçenlerde bir arkadaşımızı ölümden kurtardık.Gece gündüz çalışıyoruz. Ancak kar yağışı ve tipi nedeniyle açtığımız yol tekrar kapanıyor. Ara vermeden, gece geç saatlere kadar çalışıyoruz. Öyle ki bazen bir veya iki saat uyuyabiliyoruz. Bu yıl kar çok yağıyor. Bu nedenle de çok sıkıntılı günler yaşıyoruz" diye konuştu.

Bölgede tipi nedeniyle bazen 2 metreyi bulan karların kapadığı mahalle yollarında mücadele veren belediye ekipleri ise açtıkları yolun birkaç saat sonra tekrar kapanması nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Muş

Muş Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, kentte 110 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirerek, ekiplerin ara vermeden yol açma çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.

Muş- Kulp karayolu dışında tüm şehirler arası yolların ulaşıma açık olduğunu aktaran Karayolları 113. Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise bir süre önce ulaşıma açtıkları Muş-Kulp karayolunun çığ düşmesi sonucu yeniden ulaşıma kapandığını söyledi.

Yağışın durmasıyla ekiplerin çalışmaya başlayacağını ifade eden Ömeroğlu, Kozma Dağı bölgesinde sürekli olarak çığ tehlikesinin bulunması nedeniyle dikkatli hareket etmek zorunda olduklarını kaydetti.

Hakkari ve Bitlis'te 129 yerleşim birimine ulaşılamıyor

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan 103 köy yolunun ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedildi.

Hakkari İl Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri ise kentte 8 köy ile 18 mezranın dışındaki tüm yolların ulaşıma açık olduğunu aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement