Zarar Gören İş Yerleri İçin Hasar Tespit Çalışması Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Zarar Gören İş Yerleri İçin Hasar Tespit Çalışması Başlatıldı

Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 50 kişinin yaralandığı saldırıda zarar gören iş yerleri için hasar tespit çalışmaları başladı.

14.09.2016 15:12

Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 50 kişinin yaralandığı saldırıda zarar gören iş yerleri için hasar tespit çalışmaları başladı.

Terör örgütü mensuplarınca AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından zarar gören iş yerleri ve evlerdeki hasar tespiti için çalışmalar başlatıldı.

Van Valiliği tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonu ekipleri, iş yerlerini gezerek vatandaşların hasarlarıyla ilgili çalışma yürüttü.

İş yerleri sahipleri de iş yerlerini temizleyerek, kırılan cam ve çerçevelerin yeniledi. İş yerleri önüne çıkarılan enkaz yığınları, belediye ekipleri tarafından araçlara yüklenerek olay yerinden kaldırıldı.

Terör saldırısına maruz kalan vatandaşlar, iş yerlerine Türk bayrağı asarak bayram gününde gerçekleştirilen eyleme tepki göstererek, saldırıların son bulmasını istedi.

Esnaflardan Ozan Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte büyük bir terör saldırısının yaşandığını söyledi.

Gerçekleştirilen saldırının insanlık ve İslamiyetle bağdaşmadığını ifade eden Tuncer, yaşananların bölge halkının çok üzdüğünü anlattı.

"Bu ülkeye barış ve huzur yakışır"

Saldırının kentin en işlek caddelerinden birinde gerçekleştirildiğini kaydeden Tuncer, şöyle devam etti:

"İlimizde yaşanan patlamanın boyutu çok büyüktü. Birçok iş yerinde büyük maddi hasar meydana geldi. Buna da çok şükür ki can kaybı yaşanmadı. İnşallah bir daha buna benzer saldırılar yaşanmaz çünkü bu ülkeye barış ve huzur yakışır. Zararımız büyük ama canımız sağ, buna da şükrediyoruz. Patlamayla beraber şarapnel parçaları her tarafa ulaşmış. İş yerlerinde sağlam eşya kalmamış. Evlerde de elektronik eşyaların hemen hepsi parçalanmış. Hasar tespit çalışmaları başladı. En kısa zamanda yaralarımızı saracağız."

Eczacı Lütfü Polat ise saldırının meydana geldiği noktada eczane işlettiğini belirterek, iş yerinin büyük hasar gördüğünü anlattı.

Olayın yaşandığı gün, iş yerinin kapalı olduğunu anlatan Polat, patlamanın ardından geldiği iş yerinde korkunç bir manzarayla karşılaştıklarını kaydetti.

Polat, iş yerinin yıkıldığını gördüğünde çok üzüldüğünü ifade ederek, bölge halkının bu gibi terör saldırılarını hak etmediğini söyledi.

"Saldırılarla hedefe ulaşılmaz"

Polat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu tür saldırılarla hedefe ulaşılacağını düşünmüyoruz. Kimse hedefe ulaşmak için bizleri kullanmasın. Olay günü çalışıyor da olabilirdik. Allah bizleri korudu. Bu uygulamalarla sonuç alınamaz. Bizler mağdur edildik. Yaşanan tablo ortadır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Van Valimiz İbrahim Taşyapan bizleri ziyaret etti. Bize her konuda destek vereceklerini söylediler. Burada birçok esnaf mağdur durumda. İnsanlar bu iş yerlerinden ekmek kazanıyor. Bu saldırıyı gerçekleştirenler, hedeflerine ulaştıklarını sanmasın. Halimize görünce nasıl mutlu oluyorlar? Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu olayların kentimizde yaşanmamasını istiyoruz. "

" Allah bunu yapanları kahretsin"

Otel sahibi Murat Türkoğlu da bayram günü nedeniyle otelde çalışan sayısının az olduğunu belirterek, patlamanın etkisiyle otelde kalan 5 konuğunun yaralandığını söyledi.

Saldırının kabul edilemez olduğunu ifade eden Türkoğlu, "Böyle bir şeyi akılla izah etmek çok zor. Allah bunu yapanları kahretsin. Bizler de lanetliyoruz. Olayın yaşandığı yere bakınca vahameti görebiliyoruz. Gerçekten olayı çok ucuz atlattık. Valilik hasar tespit çalışmalarına başladı. Bizler de iş yerlerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok ciddi hasar var. Patlamanın yarattığı basınç, her şeyi yıkmış. İnşallah devletimiz bir an önce bu olayı gerçekleştirenleri yakalayıp, gereğini yapar. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.

Esnaf Cemal Aslan da bir çok personelin istihdam edildiği iş yerlerinin patlama nedeniyle zarar gördüğünü belirterek, zararların karşılanmasını istedi.

Zarar Gören İş Yerleri İçin Hasar Tespit Çalışması Başlatıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zarar Gören İş Yerleri İçin Hasar Tespit Çalışması Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement