Diziyle Ününü Arttıran Bayır'a Tatilci İlgisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Diziyle Ününü Arttıran Bayır'a Tatilci İlgisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Köyden görüntüler Esnaf ile röportajlar - Muğla'nın Marmaris ilçesinde ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan dizinin çekimlerinin yapıldığı Bayır Mahallesi'ne bayram tatilinde vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor Tatilcilerin ilgisini en fazla koruma alındaki bin 900 yaşındaki dev çınar çekiyor Marmaris'te bin 900 yaşındaki dev çınar ağacıyla ünlü olan ve ulusal bir televizyon kanada yayınlanan "Hanım köylü" isimli dizinin çekimlerinin yapıldığı Bayır Mahallesi, Ramazan Bayramı tatilinde adete yerli turist akınına uğradı.

07.07.2016 12:59

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Köyden görüntüler

Esnaf ile röportajlar - Muğla'nın Marmaris ilçesinde ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan dizinin çekimlerinin yapıldığı Bayır Mahallesi'ne bayram tatilinde vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

Tatilcilerin ilgisini en fazla koruma alındaki bin 900 yaşındaki dev çınar çekiyor

Marmaris'te bin 900 yaşındaki dev çınar ağacıyla ünlü olan ve ulusal bir televizyon kanada yayınlanan "Hanım köylü" isimli dizinin çekimlerinin yapıldığı Bayır Mahallesi, Ramazan Bayramı tatilinde adete yerli turist akınına uğradı.

Dizideki sahnelerin geçtiği yerleri gezen vatandaşlar, mahallenin simgesi dev çınarı yakından görme fırsatını elde ediyor. Yerel inanışa göre ağacın etrafında yürüyen tatilciler, dilek tutuyor.

Bayır'da daha önce görülmemiş bir kalabalık yaşandığını ifade eden Bayırlılar, bu durumdan memnun olduklarını söyledi.

Koruma altındaki çınarın yer aldığı meydanda işletmecilik yapan Mehmet Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallelerinde bayram süresince çok büyük bir hareketlilik yaşadıklarını ve yüzlerinin güldüğünü dile getirdi.

Marttan beri köylerinde turizm hareketliliğini yaşadıklarını ifade eden Korkut, "Bayır'a artan ilgiden bayram tatilinin uzun olması ve erken açıklanmasının yanında mahallede çekilen dizinin de büyük etkisi oldu." dedi.

Ziyarete gelen turistlerin yöresel ürünleri satın alarak ve yemek yiyerek mahalleye ciddi gelir sağladıklarını anlatan Korkut, "Bölgemizin çam balı ünlü. Burada çekilen dizide balımızın tanıtımı da çok güzel yapılıyor. Bundan dolayı gelen tatilciler bal satın alıyorlar." diye konuştu.

Dev çınar ilgi görüyor

Marmaris Ticaret Odasınca 1995 yılında bin 880 yaşında tabiat anıtı olarak tescil ettirilen 2,8 metre çapı, çevresi 8,7 metre, yüksekliği 35 metre, 706 metrekarelik alanı kaplayan dev çınarın gölgesinde turistler serinliyor, alışveriş yapıyor, yemek yiyor. Bazı dalları kuruyan anıt ağaca 2008 yılından bu yana belirli aralıklarla bakım uygulanıyor. Gövdesinin bazı bölümleri ile dalları çürüyen ağaç, krom ve nikel tellerle güçlendirildi, çürük yerleri özel macunla kapatıldı. Mantar ve böcek bulunan bölgeleri temizlenen ağacın çevresi, mantarlara karşı demir sülfat ve güz taşı ile izole edildi.

Diziyle Ününü Arttıran Bayır\'a Tatilci İlgisi
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Diziyle Ününü Arttıran Bayır'a Tatilci İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement