"Farkındalık // Awareness - Hüseyin Suna" Heykel Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

"Farkındalık // Awareness - Hüseyin Suna" Heykel Sergisi

"Farkındalık // Awareness - Hüseyin Suna" Heykel Sergisi

ARTNEXT ISTANBUL Çağdaş Sanat Alanında dün açılan Hüseyin Suna'nın "FARKINDALIK // AWARENESS" başlıklı heykel sergisi ziyaretçileri büyüledi.

31.03.2014 15:54

ARTNEXT ISTANBUL Çağdaş Sanat Alanında dün açılan Hüseyin Suna'nın "FARKINDALIK// AWARENESS" başlıklı heykel sergisi ziyaretçileri büyüledi. Sergi 19 Mart 2014 tarihine kadar ARTNEXT ISTANBUL Çağdaş Sanat Alanı'nda görülebilir…

Hüseyin Suna, "Farkındalık" temasında oluşturduğu bu yeni çağdaş heykel serisinde bronz ve ahşabın yanısıra yeni kompozit malzemeler ile heykeldeki form arayışını sürdürüyor. Son yirmi yıldır ürettiği işler ile Türk heykel sanatında özgün üslubuyla dikkat çeken sanatçı, aralarında anıtların da bulunduğu iki yüzden fazla heykel üretmiş ve birçok ödül aldı.

Hüseyin Suna'nın merakla beklenen yeni heykelleri ziyaretçileri büyüledi. Sanatçının 2003'den bu yana ürettiği Anadolu Mitleri serisinin bazı eserlerin yanısıra "Farkındalık" temasında yeni eserler de sergide yer alıyor. Hüseyin Suna bu yeni çağdaş heykel serisinde bronz ve ahşabın yanısıra yeni kompozit malzemeler ile heykeldeki form ve anlam arayışını sürdürüyor. "Farkındalık" kavramından hareketle eserlerini üreten sanatçı, bu yeni heykel serisinde gerçek ve kurgunun üzerindeki örtüyü kaldırırken sanatsal yeteneğini de ortaya koyuyor. Sanatçı bu güne kadar ürettiği heykellerde bronz ve ahşap gibi geleneksel malzemeleri çağdaş bir yorumla bize sundu, bronzun kimyasına ustaca müdahalelerle malzemenin şaşırtıcı renk varyasyonlarını keşfetmemize olanak sağladı.

Sanatçı "Farkındalık" serisinde kullandığı yeni saf beyaz malzeme ile bilinçteki uyanışı da anlatıyor. Ayakta duran hayvan başlı insan figürü elinde tuttuğu asa misali yerden yükselen bir yılana hükmediyor adeta. Sanatçının önceki dönem figürlerinde de sıkça gördüğümüz hayvan başlı bir insan figürü bu ! Ancak bu yeni saf beyaz figürler metalin/dünyanın tüm ağırlıklarında kurtulan bizi maddeden manaya taşıyan bir heykel serisi ortaya çıkartıyor.

Sergi 19.04.2014 tarihine kadar ARTNEXT ISTANBUL Çağdaş Sanat Alanı'nda görülebilir.

ARTNEXT ISTANBUL

Çağdaş Sanat Alanı/ Contemporary Art Space


Ulaşım: Windowist Tower, Eski Büyükdere Cad. No: 26, Maslak, 34467 Istanbul


Metro: Taksim -> I?TÜ Ayazağa, Windowist Tower Çıkışı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Farkındalık // Awareness - Hüseyin Suna' Heykel Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement