"Genel Ev"ren Kadınları Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

"Genel Ev"ren Kadınları Sergisi

"Genel Ev"ren Kadınları Sergisi

Altan Galeri, Kamer Batıoğlu'nun "Genel Ev"ren kadınları adını verdiği resimlerine ev sahipliği yapıyor.

14.04.2012 16:32

KAMER BATIOĞLU

Adana'da bulunan ALTAN GALERİ, 04 Nisan – 20 Nisan 2012 tarihleri arasında sanatçı Kamer Batıoğlu'nun "Genel Ev"ren kadınları adını verdiği resimlerine ev sahipliği yapıyor.

Sanatçı, son dönem çalışmaları olan ''Genel 'EV'ren Kadınları'' tablolarında kadın ya da erkek, kişiler nasıl ki kendini olduğundan başka göstermek için maskeler takıyorsa, bedenleri için de aynı maskeleri kullandığını düşünerek, beden üzerindeki maske dâhil 'deri'yi de soyarak kadının iç dünyasına giriyor. Onları şeffaflaştırarak, doğal hallerini görmeye çalışıyor. Bunu yaparken düşüncelerindeki renkliliği bedenlerine yansıtıyor, olmaları gerektiği gibi değil, oldukları gibi görmeye çalışıyor. Güzelliğin sadece bizlere dayatılan belli formlarda olmadığını, onların doğal halleriyle güzel olduklarını savunuyor. Anadolu'nun binlerce yıllık tarihindeki 'Kibele'lerden yola çıkıp, o zamanın güçlü, üretken, tapınılan kadınlarının, günümüzün itilen ve hor görülen kadınları haline gelişine isyan ederek, kadının toplumda olması gereken yerinin bu olmadığını, cinsel formundan önce 'insan' olarak görülmeleri gerektiğini savunuyor. Ve sonuçta kadınları doğal yaşamın içinde, doğal halleriyle karşımıza çıkarıyor. Toplumun öngördüğü şartlar içerisinde kendini yaşamak ve kendini sevmenin imkânsız hale geldiği günümüzde, kendi haklarına ancak yine kendisinin sahip çıkacağını düşünerek onlara hala ne kadar güçlü ve üretken olduklarını hatırlatmaya çalışıyor.

Kamer Batıoğlu'nun son dönem çalışmalarında yer alan kadınlarının yer aldığı Adana ALTAN GALERİ'deki sergisi 20 Nisan 2012 Cuma gününe kadar izlenebilir.

Son kişisel sergisini Ocak 2012 de Avusturya'da açan Kamer Batıoğlu, İzmir`de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği`nden mezun oldu. 14 kişisel, 150`den fazla karma sergisi oldu. Paris, Galsenkirchen, Duisburg, Witten, Siegen, Neunkirchen, Viyana, Newyork, Bükreş'te sergiler açtı. Özel bir üniversitenin MBA programında 2,5 yıl süreyle Creativity dersleri verdi. Edirne Çağdaş Resim ve Heykel Müzesi`nde tablosu bulunmaktadır. 2007 de Türkiye´de yayınlanan "Who is Who" ansiklopedisinde biyografisiyle yer aldı.´Küresel Isinma´ adlı tablosu Çevre ve Orman Bakanlığı´ndan ödül aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından 2007 yılı ´Sanatta Başarı Ödülü´ verildi. 2008 Temmuzunda Avusturya´da sanat tarihi ve estetik konulu seminerlere katıldı. Atölye çalışması yaptı. Yaptığı tablolar Avusturya genelinde düzenlenen ´Eyalet Sergisi´nde ( NÖ Tage der offenen Ateliers 2008) sergilendi. 2009 Bakraç Sanat Galeri'sinin 30.yılı nedeniyle düzenlediği resim yarışmasında 1. oldu. 2010 Evin Sanat Galerisi 'Nuri İyem Resim Yarışması'nda sergilendi. 2011 Moskova'da düzenlenen uluslar arası resim olimpiyatlarında 'grand prix' ödülü kazandı. Black White dergisinin bir yıl sanat danışmanlığını yaptı. Sırbistan, Macaristan, Romanya'da uluslar arası sempozyumlara katıldı. UPSD üyesidir. Çalışmalarını halen kendi atölyesinde (AY-ART Resim Atölyesi) sürdürmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Genel Ev'ren Kadınları Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement