Hayatını Kaybeden Köylülerinin Fotoğraflarını Sergiledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Hayatını Kaybeden Köylülerinin Fotoğraflarını Sergiledi

Hayatını Kaybeden Köylülerinin Fotoğraflarını Sergiledi

Osmaniye'de sınıf öğretmeni Hasan Dinç, köyünde son 100 yılda vefat edenlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi açtı

21.09.2013 19:34

Sınıf öğretmeni Hasan Dinç, Hasanbeyli ilçesine bağlı Karayiğit köyünde son 100 yılda vefat edenlerin fotoğraflarının yer aldığı "Karayiğit Köyü Geçmişini Yad Ediyor" sergisi açtı.

Dinç, Karayiğit Köyü İlkokulu bahçesindeki etkinlikte, köyde vefat eden 130 kişinin fotoğrafını sergilediğini söyledi.

Tatillerde köye geldiğinde çocuklarının köyün yaşlılarını tanımadığını gözlemlediğini, bunun üzerine sergi açma fikri oluştuğunu belirten  Dinç, bu konuda olumlu tepkiler alınca çalışmalara başladığını anlattı.

Dinç, fotoğrafları toplamasının bir yıl sürdüğünü ve açtığı sergide son 100 yılda hayatını kaybetmiş köylülerin fotoğrafları bulunduğunu dile getirerek, "Geçmişimizi yad etmek, onlarla bağlantıyı koparmadığımızı göstermek istedim. Bu topraklarda yaşamamıza vesile oldukları için onlara minnettarız. Sergi sayesinde köylülerimizi de bir araya getirmiş oldum" dedi.

Korkut Ata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Cihangir de serginin köyde ilk kez yapıldığını belirterek, "Annemden, babamdan, çevremden isim veya lakap olarak duyduğum kişilerin ilk kez fotoğrafını gördüm" diye konuştu.

Hasanbeyli Kaymakamı Osman Demir'in açtığı sergide, büyük dedesinin fotoğrafını ise ilk kez gören Ali İmran Tozluklu'nun duygulandığı görüldü. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Hayatını Kaybeden Köylülerinin Fotoğraflarını Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement