LÖSEV'in 25. kuruluş yıldönümü galası Antalya'da düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

LÖSEV'in 25. kuruluş yıldönümü galası Antalya'da düzenlendi

Antalya'da bir otelde düzenlenen galada Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) 25'inci kuruluş yıldönümü kutlandı. Vakfın okullarında eğitim gören öğrenciler ile kanser tedavisi görüp iyileşen çocukların dans ettiği gecede sanatçı Nilüfer konser verdi.

16.11.2023 10:31  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bir otelde düzenlenen galada Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) 25'inci kuruluş yıldönümü kutlandı. Vakfın okullarında eğitim gören öğrenciler ile kanser tedavisi görüp iyileşen çocukların dans ettiği gecede sanatçı Nilüfer konser verdi.

LÖSEV'in 25'inci kuruluş yıldönümü, dün akşam bir otelde düzenlenen gala gecesiyle kutlandı. Geceye, Antalya Valisi Hulisi Şahin, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve sanatçı Ege gibi isimler katılım gösterdi. Gecede vakfın kurucusu olan ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Dr. Üstün Ezer konuşma yaptı.

'ÇOCUKLAR LÖSEMİDEN ÖLMÜYORDU'

Kendisinin çocuk doktoru olduğunu belirten Ezer, " Ankara'da çocuk hematolojisi ve onkolojisi ihtisası yaptım. Bu mesleğe başladım yıllar kabus gibiydi. Hastalarımızın hemen hemen hepsini kaybettiğimiz yıllardı ve çare bulamıyorduk. Yatıyor, tedaviye başlıyoruz. Yurtdışından gelen protokoller, ilaçlar uygulanıyor fakat her birisi 3 ay sonra 6 ay sonra bir şekilde kaybediliyordu ve daha acısı bu çocuklar lösemiden ölmüyorlardı. Bu çocuklar hastane enfeksiyonundan kaybediliyordu. Bakımsızlıktan, yemek yiyememekten, refakatçisizlikten, parasızlıktan kaybediliyordu ve en kötüsüde umutsuzluktan, moralsizlikten, çaresizlikten kaybediliyordu" dedi.

'YA BU MESLEĞİ BIRACAKTIM YA DA BİR ŞEYLER YAPACAKTIM'

Doktorluğu bırakmayı düşündüğünü kaydeden Üstün Ezer, "Ben öyle bir noktaya geldim ki ya bu mesleği bırakacaktım çünkü bir mimar olarak düşünün kendinizi ya da bir avukat olarak düşünün kendinizi yaptığınız bütün binalar yıkılıyor. Girdiğiniz bütün davaları kaybediyorsunuz. O mesleği yapmanın bir anlamı var mı? ya bu mesleği bırakacaktım ya da bir şeyler yapacaktım. Çok bedeller ödedim. Bu mesleği bırakmak yerine bir grup arkadaşımla el ele verdik, 1 masa 1 sandalye ve kocaman bir yürekle LÖSEV'i açtık 1998 yılında" diye konuştu.Kurucu Ezer'in konuşmalarının ardından, tedavisisi tamamlanan ve LÖSEV'in okullarında eğitim gören çocuklar sahne aldı. Tedavisi tamamlanan çocuklar sahnede Tarkan'ın 'Geççek' şarkısında dans etti. Vakfın okullarında eğitim gören çocuklar ise koro halinde 'Güzel günler göreceğiz, güneşli günler' bestesini söyledi.

'BU KADAR VAHŞİ NASIL OLABİLİYORLAR'

Gala gecesinin finalinde sanatçı Nilüfer konser verdi. Şarkılarını seslendiren Nilüfer gece son bulurken İsrail ve Filistin savaşına da değindi. Nilüfer, "21. Yüzyılda 2023 yılında, bu kadar çağdışı, bu kadar ilkel, bu kadar vahşi nasıl olabiliyorlar hiç bilmiyorum. Bir an önce bu savaşın bitmesini bir an önce bu soykırımın bitmesini, bir an önce bu insanların refaha kavuşmalarını hatta ve hatta bir vatan sahibi olmalarını diliyorum bütün kalbimle" dedi. (DHA)

LÖSEV\'in 25. kuruluş yıldönümü galası Antalya\'da düzenlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat LÖSEV'in 25. kuruluş yıldönümü galası Antalya'da düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement