Mart 2012 Sergileri - Son Dakika
Kültür Sanat

Mart 2012 Sergileri

Mart 2012 Sergileri

İstanbul, kültür ve sanat faaliyetleri açısından giderek çok daha hareketli günler yaşıyor. Bu durum elbette ki ‘sergiler’ için de geçerli. Sizin için Mart ayında ziyaret edebileceğiniz birkaç sergi seçtik. Bazıları şimdiden başladı bile...

21.02.2012 16:33

PG Art Gallery

Jak Baruh 'Metropole Bakmak' başlıklı kişisel sergisiyle Pg Art Gallery'de sanatseverlerle buluşuyor.

çoğu zaman büyük bir kargaşanın hüküm sürdüğü, dünyaya yön veren metropollerin ihtişamlı görünümlerinin ardında kaotik yaşamlar yığını vardır. Düzensizliğin, 'zaman'la yarışın, keşmekeşin bol olduğu bu yerleşim alanları bir yandan hareketli yaşamlar sunarken, diğer yandan siyasi oluşumların ve direnişlerin de büyük sahneleri olabilmektedir. Şehirlerin kozmopolit yapısından, kentlerin dokusu ve politik ortamından ilham alan Jak Baruh bu sergisinde, objektifini kıtalar ötesine çevirip sıradan ve sıradışı anların kayıtlarını tutuyor; New York'un devasa binalarını ve kalabalıklarını gözler önüne seriyor. Sanatçı dijital teknoloji sayesinde, çalışmalarında şehrin görüntülerini bir araya getirerek çok katmanlı bir etki yaratıyor; tıpkı çeşitli uluslardan insanları barındıran metropoller gibi...

'Metropole Bakmak' izleyici için sadece gözlemek değil, uzak coğrafyalarda olup bitenlere tanıklık etmek haline geliyor. Sergiyi 14 Mart - 8 Nisan 2012 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Boğazkesen Cad.No.76/B Tophane İstanbul

Tel: 212 252 80 00

Kare Sanat Galerisi

"Provokasyon" ana başlığı ile oluşan bu proje, "Seçilmiş Ağaç", "Phoenix Again" gibi başlangıç projelerinin yol açtığı bir süreci izlemektedir. Bu işler, mum isinin ortaya çıkardığı izlerle oluşmaktadır. ve Emin çizenel'in bu işlerine, mum isinin dolaştığı "aksak ritim"deki soyut yüzeylerde kotladığı manayla birlikte, anarşist bir aşkı yaşamın içinde tutan, bir diğer okuma ile başlanabilir. Provokasyon isimli sergi, 17 Şubat 2012'de başladı. 17 Mart 2012 tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz...

Emin çizenel

Adres: Abdi İpekçi Cad. Ada Apt. No: 22/8-9 K: 2-3 Nişantaşı/ İstanbul

Tel: 212 240 44 48

X-ist

Burhan Kum, 1 Mart 2012'de x-ist'te açılacak olan "Dijital Karanlık" adlı sergisinde, baskının özgürlük olarak pazarlandığı bir çağın gerçeklerini eleştirel dili ve yüzleştirici üslubuyla dile getiriyor. Sergiyi 24 Mart tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Abdi İpekci Cad. Kaşıkçıoğlu Apt. No: 42 D.2 Nişantaşı/ İstanbul

Tel: 212 291 77 84

Art 350

Alman sanatçı Christa Frieda Vogel'ın Artİstanbul projesinden esinlenerek meydana gelen Galata House of Art oluşumu Şubat 2012 itibari ile Art 350 yeni adıyla, Erenköy, Bağdat Caddesi'ndeki yerleşik mekanına geçerek, Arzu Başaran & Ruth Biller 'nın eserlerinden oluşan "Transfigurative" sergisi ile sanatseverlere kapılarını açıyor Sergi, 23 Şubat - 28 Mart tarihleri arası görülebilir. Arzu Başaran işleriyle ilgili olarak " Bugüne kadar yaptıklarımın hareket noktası insan ve insanın durumları oldu. Zaman geçtikçe,yaşadığım coğrafyanın bazen kimlik sorunlarına, hafızayı merkeze koyarak, unutmak ve hatırlamak üzerine odaklandım' diyor. Ruth Biller da, insan vücudunu resimlerle ifade ederek açığa çıkarıyor. çalışmalarında, ritmik fotoğraf dizileri kanvas ve kağıt üzerinde renk katmanları ve boyutsal örtüşme ile görüntülenmekte.

Adres: Bağdat Caddesi No: 350 Erenköy 34738 İstanbul

Tel: 216 369 80 50

Galeri İlayda

Galeri İlayda, 7 Mart - 31 Mart tarihleri arasında, daha önce hiç yan yana gelmemiş on bir sanatçıyı bir araya getirdiği "Tema(s)sız" isimli grup sergisine ev sahipliği yapacaktır. Sergide Arzu Güldalı Uysal, Burçin Ayebe, Derya Altınel, Eda Gecikmez, Engin Beyaz, Gamze Taşdan, Gülfidan özmen, Meltem Sırtıkara, Nurdan Likos, özcan Uzkur ve özge Enginöz resim, heykel ve enstalasyon çalışmalarıyla yer alıyor.

Sergiye davet edilmiş, her biri kendi alanında farklı işler üreten sanatçıların galeri mekanını bir deneyim alanına dönüştürmesi hedefleniyor. Sanatçıların kendi söylemlerini ortaya koyması önem kazanıyor. Sergide yer alan sanatçılar müdehale edilmeksizin farklı söylemler ve yaratım biçimleriyle izleyici arasında saf bir köprü inşa etmeye çaılışıyor.

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No: 37 Teşvikiye

Tel: 212 227 92 92

Pi Artworks Galatasaray

Merve Şendil'in 'BirdDay' adlı kişisel sergisi 18 Şubat tarihinde başladı. 31 Mart 2012 tarihine kadar devam edecek olan BirdDay, bir çiftin çin Restoranı görünümlü bir esnaf lokantasında geçirdiği öğünlük süre etrafında şekilleniyor. Mekana girildiği anda farklı medyalar kullanılarak somutlaştırılan her detayın gerçekçiliği ile izleyiciyi sanatçının fantastik algısına ortak ediyor. Merve Şendil, hikayesini anlatırken kurgudaki 'Olağanüstü'lüğün algıdan muaflaşıp oyun haline dönüşebilm esi için gerekli olan bütün ayrıntıları düşünüp sergi alanına yerleştiriyor.

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt 163/4 34430 Galatasaray/ Beyoğlu

Tel: 212 293 71 03

Rampa İstanbul

Rampa, 2 Mart - 7 Nisan tarihleri arasında Ebru özseçen'in Gerçek Aşk Gönül Eşi isimli sergisini sunuyor. özseçen'in, Rampa sergisinin bel kemiğini oluşturacak Gerçek Aşk Gönül Eşi/ True Love Soul Mate (2011) isimli yeni işi 100'ü aşkın ayrı cam parçadan oluşuyor. Bu iş, çağdaş sanatlara ilk defa kapılarını açan dünyanın en önemli el üretimi cam atölyelerinden Mayer of Munich ve Glasshütte Lamberts işbirliğiyle gerçekleştirildi. Farklı boyut ve formlarda üretilen her bir parça içine hava kabarcıkları ve opal taşlar yerleştirilerek zenginleştirildi. Her biri 600 derecelik fırınlarda saatler süren çalışmayla üretildi ve özseçen'in çoğu eserinde görüldüğü üzere bu işinde de, sıcaklık hem fiziksel bir güç hem de bir alegori olarak hükmeden bir varlığa sahip oldu.

Adres: Şair Nedim Caddesi No: 21a 34357 Beşiktaş İstanbul

Tel: 212 327 08 00

Sanat Akmerkez

Sanat Akmerkez'de, bu yılki etkinliklerine Hüsn-ü Hat Sergisi ile başladı. Kurulduğu günden bu yana sanatı toplumla buluşturma misyonu ile onlarca sergiye ev sahipliği yapan Sanat Akmerkez'de, bu kez Mehmet çebi koleksiyonundaki birbirinden eşsiz Hilye-i Şerif ve fermanlardan oluşan Hüsn-ü Hat Sergisi'ni sanatseverlerle buluşturdu. Sanat Akmerkez'de ve Tunca Sanat işbirliği ile gerçekleştirilen Hüsn-ü Hat Sergisi, 25 Mart Pazar akşamına kadar gezilebilecek.

Adres: Nispetiye Cad. Akmerkez - Zemin çarşı No: 206 - 207 Ulus, Etiler

Tel: 0 212 282 01 70

Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi, bu yıl 10. yılını kutluyor. Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıldönümü nedeniyle 22 Şubat'ta düzenleyeceği sergide Rijkmuseum ile dünyanın önemli koleksiyonlarına ait eserler, ülkemizde ilk kez izleyicilerle buluşuyor olacak. özellikle kültür ve sanat faaliyetlerini yakından takip edenlerin kaçırmaması gereken sergide Rembrandt'ın dışında Hollanda resminin önemli 59 sanatçısından 74 tablo, 19 desen ve 18 obje yer alıyor. Sergide yüzyıllar boyunca karanlık bir figür olarak kalan, ancak dönemin en mühim sanatçıları arasında gösterilen Vermeer'in 'Aşk Mektubu' adlı eseri de var.

Adres : Sakıp Sabancı Cad. No: 42 Emirgan 34467 İstanbul

Tel: 212 277 22 00

Galeri Selvin

Eserleri, kuvvetli gerilimleri dengeleme yeteneğine derinlemesine sahip olması nedeni ile yaratıcı ve güçlü bir artistin izlerini taşır.İkonlaştırma becerisi ile de efsanevi ve kutsal figürleri eşliğinde gerçek ve hayal arasında sıkı bir ilişki kurmuş, çağdaş heykel panoraması içinde ayırt edici bir dili ve ritmi kabul etmiştir. Onun figürleri mitler ve tanrısal figürlerdir. Federico Severino, benimsediği kutsal ana temaları ile etkileyici eserler üretmeye devam etmektedir. Birçok özel koleksiyonda eserleri bulunan sanatçının Brescia meydanı ve parkındaki bronz heykelleri dışında S.Paolo di Brescia,Valle Canonica ve Basso Semino bankaları ile SS.Pietro e Paolo,Santa Casa di Nazareth, Verolavecchia, Dorotee da Cemmo, Rosario, Calvisano ve S.Antonio Abate kiliseleri ile daha bir çok kilise ve kutsal mekanda bronz eserleri yer almaktadır. Bresicia Katedralindeki sandalyeyi ve Padergnone Kilis kapısını yapmıştır.

20 Mart - 15 Nisan tarihleri arasında Federico Severino'nun heykel sergisini Galeri Selvin'de görebilirsiniz.

Adres: Arnavutköy Dere Sok. No: 3 Arnavutköy, Beşiktaş/İstanbul

Tel: 212.263 74 81

TEM Sanat Galerisi

özlem özkan'ın ikinci kişisel sergisi olan "Dönüşüm", kentin devasa dönüşümünü imlemenin yanı sıra, sanatçının bir önceki kişisel sergisi olan "Sınırlar - Sığınaklar"da resmettiği kişisel kaçış alanlarının dönüştürülmesine de göndermede bulunuyor. Dönüşüm, sadece kente, kentsel gündelik yaşantıya dair bir değişimi değil aynı zamanda yeni biçim ve tekniklere açılan sanatsal bir dönüşümü de işaret ediyor. 10 Şubat 2012'de başlamış olan sergiyi 12 Mart 2012 tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Valikonağı Cad., Prof. Dr. Orhan Ersek Sok. 14, Nişantaşı, 34365 İstanbul

Tel: 212 247 08 99

Siemens Sanat

Siemens Sanat, 7 Mart'tan itibaren 'Oyun Alanları' isimli sergiye Siemens Sanat'ın Fındıklı'da bulunan galerisinde ev sahipliği yapıyor. Mevcut briefler üzerinden gerçekleştirilen tasarım portfolyoları, artık günümüzde sanıldığı gibi tasarım yapmayı, tasarım alanının kendi sınırlar içinde kalmaya zorlayamamaktadır. Tasarımın pratik karşılığı, aynı zamanda güncel sanatın da konusunu oluşturmaktadır. Disiplinler ötesi bu durum, sanat ve tasarım arasındaki sınırların da aşınmasına yol açmakta. Serginin küratörü Sinan Niyazioğlu sergide yapıtları yer alan isimlerden Hollandalı yazı karakteri tasarımcısı RenÉ Knip'in 'oyun alanım' tarifine dikkat çekerken, grafik tasarımcı Oded Ezer'in 'şaşırtıcı sınırlar' yorumunun bu disiplinler ötesi durumun ilginç örnekleri olduğunu belirtiyor; ve bu tasarımcıların üretim sürecini rutin egzersizler olarak konumlandırdığını da ekliyor.

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. No: 45 Fındıklı - İstanbul

Tel: 212 334 11 04

Kaynak: Womenist.net

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement