AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Osmaniye'de - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Osmaniye'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Osmaniye\'de

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, beraberinde Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Doç. Dr. Hüseyin Tutar ile birlikte “Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları” toplantısına katılmak üzere Osmaniye’ye geldi.

17.02.2015 00:01

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, beraberinde Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Doç. Dr. Hüseyin Tutar ile birlikte "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları" toplantısına katılmak üzere Osmaniye'ye geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, ilk olarak partisinin il binasında Halkla İlişkiler Başkanları ile toplantı yaptı. Çalık daha sonra Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ile buluşmak üzere Gala Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

"SİVİL AKILA HER ZAMAN ÖNEM VERDİK"

Akşam yemeğinin ardından toplantı başladı. AK Parti İl Başkanı Hamza Tor'un açılış konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık yaptığı konuşmada toplantı ile ilgili açıklama yaptı. Çalık, "Ben de bir sivil toplum örgütü olarak bugün burada sizlerleyim. AK Parti Genel Merkezi Halkla İlişkiler Genel Başkanlığı olarak, sayın genel başkanımızın Başbakanımızın görevi bize vermesinden sonra tüm Türkiye'de bayrağı bir nebzede olsa yukarıya taşıyabilirmiyiz düşüncesi ile yeni bir çalışma başlattık. STK'ların bizim için ne denli önemli olduğunu her daim kamu ile paylaştık. Demokrasimizin vazgeçilmezi STK'larımızdır. Siyasi partilerimiz; iktidarı ile birlikte, muhalefeti ile birlikte STK'larımız bizim için çok önemli. Siyasi partilerimiz siyasi çalışmalarını yaparlar. Bu siyasi çalışmalarını yaparken bizim çok ciddi manada siyasi akılın ötesinde sivil bir akıla ihtiyacı var. İşte bu STK'lar ile bir araya gelip konuşalım istedik. Öncelikli görevimiz bizim birebir kurmuş olduğumuz temas gibi kurumlarla ve STK'lar ile kurmuş olduğumuz diyaloğu arttırmak ve geliştirmek istedik. Sizin 2023'de kurumunuzu, şehrinizi, ülkemizi nerde görmek istediğinizi de sizlerden öğrenmek ve görüşlerinizi almak istiyoruz" dedi.

Sivil akıla her zaman önem verdiklerini vurgulayan Çalık, konuşmasına şöyle devam etti: "Yeni Türkiye'de sivil akıl, siyasi akıl ile buluşsun, Yeni Türkiye'de yeni şeyler konuşalım istiyoruz. Bunun için sizin sözlerinize, sizin cümlelerinize ihtiyacımız var."

"ZİHİNSEL DÖNÜŞMEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Bu arada geçtiğimiz hafta hunharca öldürülen üniversiteli Özgecan olayına da değinen Çalık, "Üç gündür Türkiye'yi kasıp kavuran, yüreklerin kanamasına ve gözlerin ağlamasına vesile olan Özgecan kızımızı ben bir kez daha rahmetle anıyorum. İnanıyorum ki, Osmaniye'den de STK'ların güçlü bir sesi çıkacaktır. Kadına şiddete hayır konusunda tüm STK'larımızın sesinin de en yüksek tonda çıkması ümidi içerisindeyim. Biz kadına şiddetle ile ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. TCK, TMK, Anayasa'da değişiklikler yaptık. Ancak bunlara rağmen bir zihinsel dönüşmeye ihtiyacımız var. Evet, bu zihinsel değişim için siz STK'larımızın da mutlaka katkı sunması gerekir diye düşünüyorum. Gençliğimiz, ailemiz, ülkemiz, milletimiz ve ümmetimiz için sizin söyleyeceklerinize ihtiyacımız var. Hani diyorlar ya; Türkiye otokratikleşiyor, Türkiye tiranlaşıyor. Onlara inat biz, sivil irade diyoruz. Onlara inat konuşan Türkiye diyoruz ve onlara inat sizin sesinize kulak vereceğiz diyoruz. AK Parti 12 yıldır iktidarda. Ancak milleti dinlemekten, STK'ları dinlemekten hiçbir zaman usanmadı ve usanmayacak. Bugün de biz siyasiler olarak çok az konuşacağız. Sizlere sırayla söz vereceğim ve sizleri dinleyeceğim" şeklinde konuştu.

Öznur Çalık konuşmasının ardından basın mensuplarından görüntü almamalarını isteyerek, STK'lar ile birebir görüşmek istediğini söyledi. Bunun üzerine basın mensupları da salondan ayrıldı. Toplantı gece geç saatlere kadar devam etti. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Osmaniye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement