AK Parti'li Ünal'dan Cumhurbaşkanlığı Değerlendirmesi - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Ünal'dan Cumhurbaşkanlığı Değerlendirmesi

AK Parti\'li Ünal\'dan Cumhurbaşkanlığı Değerlendirmesi

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, ilk tur oylamanın 10 Ağustos’ta yapılacağı Cumhurbaşkanlığı seçimi için, “Gönlümüzün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

21.04.2014 14:26

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, ilk tur oylamanın 10 Ağustos'ta yapılacağı Cumhurbaşkanlığı seçimi için, "Gönlümüzün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Türkiye'de ilk kez halk oylamasıyla yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için tartışmalar sürerken, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Cumhurbaşkanlığı makamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek istediklerini söyledi. Ünal, "2007 yılında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 'Cumhurbaşkanı adayımız kardeşim Abdullah Gül'dür' demişti. O tarihte bu kararı açıklarken bir makam hırsının olmadığını da ortaya koymuştu. Bugüne kadar Cumhurbaşkanları TBMM tarafından seçildiği için yetkilerini tam anlamıyla kullanamadılar. Artık Cumhurbaşkanı'nı millet seçecek. Milletin seçeceği güçlü bir Cumhurbaşkanı Anayasa'nın verdiği her türlü hakkı kullanacaktır. Güçlü bir Cumhurbaşkanlığı ve güçlü bir liderlik vasfı ile bu makamın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a fazlasıyla yakışacağını düşünüyorum. Çok da başarılı olacağını tahmin ediyorum. Gönlümüzün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

"CHP VE MHP 3 BÜYÜK İL OLMASA BARAJ ALTINDA KALIYOR"

Ünal, 30 Mart seçimlerini de değerlendirerek, "30 Mart seçimlerinde muhalefetin büyük bir hezimete uğradı. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki oylar olmasa muhalefet barajı bile aşamayacak" ifadesini kullandı.

Büyükşehir ve İl Genel Meclis Üyeliği seçim sonuçlarına bakıldığında hiç bir ilde yüzde 5'in altında kalmadıklarını vurgulayan Ünal, "Yüzde 20'nin altında kaldığımız bir il var, Tunceli. Bunun dışında biz hep 20'nin üzerindeyiz. Olaya eğer yüzde 10 barajı olarak bakarsanız, İstanbul, Ankara, İzmir'deki oyları olmasa CHP barajı bile aşamayacaktı" diye konuştu.

Ünal, açıklamasını şöyle tamamladı: "CHP 16 ilde yüzde 5'in altında, 28 ilde yüzde 10'un altında kaldı, yani barajın altında. Aynı şekilde MHP 13 ilde yüzde 5'in altında, 19 ilde o da barajın altında kaldı, yani yüzde 10'un altında kaldı. Belediye başkanlığı seçimi sonuçlarına gör ise, CHP 26 ilde yüzde 5'in altında, 37 ilde yüzde 10'un altında kaldı, MHP 15 ilde yüzde 5'in, 22 ilde ise yüzde 10'un altında kaldı. Zaten oyları sadece belli bir bölgede toplanan BDP 66 ilde yüzde 20, 62 ilde yüzde 5 oy oranın, 60 ilde yüzde 1 oy oranın altında kaldı, Bu tablo muhalefetin apaçık bir hezimet tablosudur." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Ünal'dan Cumhurbaşkanlığı Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement