Bakan Çağlayan, Megiad Genel Kuruluna Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Çağlayan, Megiad Genel Kuruluna Katıldı

Bakan Çağlayan, Megiad Genel Kuruluna Katıldı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2015 yılından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini tekrar Mersin milletvekili adayı yaparsa ve milletvekili olarak gelirse siyasi hizmetinin en fazla 2019 yılına kadar süreceğini belirterek, "Yani benim"...

18.05.2012 23:17

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2015 yılından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini tekrar Mersin milletvekili adayı yaparsa ve milletvekili olarak gelirse siyasi hizmetinin en fazla 2019 yılına kadar süreceğini belirterek, "Yani benim Mersin'de kullanma tarihim 2019. Sizlere diyorum ki, arkadaşlar beni kullanın, gece gündüz 24 saat ne istiyorsanız, ben size hizmet edeceğim. Şunun altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, 2019 yılına kadar eğer milletvekili olursam benim kullanma tarihim, kullanma sürem belli ve beni tepe tepe kullanın helalı hoş olsun" dedi.

Bakan Çağlayan, Adana'daki temaslarının ardından Mersin'de, partisinin eski il başkanlarından Fatih Kısa'nın Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde açtığı bir mağazanın açılış törenine katıldı. Adeta izdihamın yaşandığı açılış töreni sonrası Mersin Genç İşadamları Derneği'nin (MEGİAD) 6. Olağan Genel Kurulu'na katılan Çağlayan, yarın yapılacak olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına herkesin katılması çağrısında bulundu.

Kendisinden önce konuşan MEGİAD Başkanı Alper Gürsoy'un '2022 Avrupa Kültür Başkenti Mersin' önerisine değinen Çağlayan, bu önerinin ciddiye alınması gerektiğini vurgulayarak, "'2022 Avrupa Kültür Başkenti Mersin' bugünden itibaren bu konudaki çalışmaya hep birlikte başlıyoruz. Gayret sarf etmek hepimizin boynunun borcu. Tüm kurumlarımızla diğer

sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte böyle bir yapıyı desteklemeliyiz. '2010 Avrupa Kültür Başkenti'ni nasıl ki İstanbul almışsa, inşallah Mersin'i de kültür başkenti pozisyonuna getireceğiz. Çünkü 2022'ye kadar Mersin farklı bir Mersin olacak, çok şey değişecek" diye konuştu.

O değişimin habercisinin 2013 yılında yapılacak olan Akdeniz Oyunları olduğunu vurgulayan Çağlayan, bununla birlikte turizm yatırımları, havaalanı gibi birçok alanda yapılacak olan düzenlemelerle Mersin'in, gelecek dönemdeki Avrupa Kültür Başkenti olma noktasında tüm fonksiyonlarını öne çıkaracağını kaydetti. Mersin'in değerlerini yaşadıkça Avrupa Kültür Başkenti olma şansının fazla olduğunu görmeye başladığını dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:

"Bu fikri çok tuttum. Hep birlikte el ele verirsek tüm birimlerimizle inşallah bunu birlikte gerçekleştireceğiz. Akdeniz Oyunları, Mersin için büyük şans. Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e adeta hediye edan Başbakanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e gelmesinden rahatsızlık duyanlar, sırf muhalefet yapmak adına oyunların imkanlarının Adana'ya kaptırıldığını söyleyip yapılanları kötüleme gayreti ve arayışı içindeydi. Bunlara cevap vermeyi zaman kaybı olarak görmekle birlikte, birilerinin cehaletini gidermek adına bazı detayları vermek isterim. Akdeniz Oyunları'nı Başbakan Mersin'e vermek mecburiyetinde değildi. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin bu konudaki gücü ve saygınlığını Mersin'e getirmesinin fırsatı. Yeni stat yapma mecburiyetinde değildik, 450 trilyon liralık harcama yapma mecburiyetinde değiliz. Mevcut stadın sağını solunu makyajla düzeltip Akdeniz Oyunları'na hazırlayabilirdik ama Başbakanın 'cömert olun' talimatıyla bunları yapıyoruz. Mersin'in hayatı boyunca sahip olacağı önemli bir stadı bununla birlikte spor alanları 1 haftalık bir etkinlik için yapılan 4 bin 500 kişilik yurt binaları, spor tesisleri, kentin kalıcı eserleri olacak. Adana bizim düşmanımız mı, başka ülkenin şehri mi? Elbette bu oyunlardan Mersin'de gerçekleştirilecek olanlar varsa durgun sularda yapılması gereken sporlar için yen yer yapmak mı, komşu ilin imkanlarını mı kullanmak gerek? Bu işi basitleştirip spekülasyon yapanlara Mersin halkı en iyi cevabı veriyor."

2022 yılında Mersin'in, Avrupa Kültür Başkenti olmasını destekleyen mihenk taşlarından birinin de Akdeniz Oyunları için yapılacak olan tesisler olacağını söyleyen Çağlayan, "Uluslararası havaalanı, 5. bölge teşvikiyle desteklenecek olan 28 kültür turizm koruma alanından ikisi Mersin'de. Tarsus- Kazanlı Turizm Bölgesi ve Karboğazı. Bir taraftan deniz, kum, güneş diğer taraftan kış turizmine imkan sağlayacak proje 5. bölge desteği almaya hak kazandı. Kazanlı'da 7 bin 600 yataktan vazgeçtik 15 binin üzerine çıkardık. 15 bin insanın tatil yaptığı en az 10 bin insanın çalışacağı, 25 bin insanın günlük yaşayacağı alana meyve sebzeden, gıda temizlik üzerine bu ürünlerin tedariğini getiren götüren, nakliyecinin dahi bu işten faydalanacağı bir sistemi düşünmeye başladık" ifadelerini kullandı.

"Mersin'i, Antalya'dan sonra en büyük kitle turizm merkezi yapma noktasında kararımızı verdik" diyen Çağlayan, şöyle devam etti:

"Mersin artık Antalya'nın dolmuş kapasitesiyle önemli bir turizm yapısı haline gelecek. Benim firmam turizmi çok yakından tanıyor. Kentsel dönüşümün tartışmasız en kısa sürede başlatıyoruz. Mersin'e nereden gelirse gelsin, hangi zorluklarla gelirse gelsin, benim gibi sonradan bile olsa Mersinli olan kardeşlerimizi en modern alanlarda yaşatmayı ve bu konuda kentin tamamında kentsel dönüşüm çalışmasını başlatıyoruz. Mersin'in altını üstüne getireceğiz demiştik, altı üstüne gelmeye başladı. Yatırımcı kredi finansman sorununu çözer çözmez havaalanı, turizm alanları, Akdeniz Oyunları, özel ekonomik bölge başta olmak üzere her biri birbirini tamamlayıcı unsur olarak Mersin adına önemli gelişmeleri ortaya çıkaracak. Türkiye'de istihdamın en fazla olduğu 20 ilin istihdam değerlerine bakınca Mersin, bu 20 il arasında istihdamını en fazla yükselten 3. İl olma özelliğine sahip oldu. 'Mersin'de işsizliğin belini kıracağız' demiştim. Bunu temenni olarak söylemedim, yapılacak eserlerin tüm bu değerlerin istihdama önemli destek vereceğini bilerek ifade etmiştik. Mersin, Türkiye'nin işsizliği en yüksek olan iller arasından çıkmış en fazla, en çabuk istihdamı sağlayan, en fazla işyeri açılan illerin başında gelmiştir. "

"10 YIL ÖNCE 1 MİLYAR DOLAR İÇİN IMF'NİN KAPISINDA BEKLİYORDUK"

Bugün artık milli mücadelenin silahla, topla, tüfekle değil yatırımla, üretimle, ihracatla yapıldığı bir dönem olduğunu vurgulayan Bakan Çağlayan, "Artık büyüklük sizin ne kadar borçlu olduğunuzla, ekonominizi ne kadar büyüttüğünüzle, uluslararası ülke olmanızla, istihdamınızla ölçülüyor. 10 yıl öncesine kadar IMF kapısında 1 milyar dolar için tek ayak üstünde bekleyen Türkiye, nereden nereye geldi. Manzara çok sevindirici. 2008 krizinin başladığı ve tüm dünya ülkelerini allak bullak ettiği, birçok ülkenin iflas ettiği Euro'nun çatladığı bir ortamda destan yazıyoruz. 2011'de yüzde 8,5 gibi dünyanın en hızlı büyüyen ilk 3 ülkesi arasında olduk. Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını yapıyoruz. Avrupa'daki bir çok ülkenin IMF oksijen çadırına alındığında Türkiye, IMF çıpasından kendi çıpasına geçtik. 4 yıldır destek almadan dünyanın en başarılı ekonomisini gerçekleştiriyor. Türkiye artık marka olmuştur ve bu marka özel sektörün ve Türk halkının faydalandığı bir marka olmuştur. Bundan 8 yıl önce 270 milyon dolara satılamayan Oyakbank, ne oldu da 2.7 milyar dolara satıldı 5 yıl önce? 3-4 yılda 10 katı değere çıkarabilecek hiçbir ekonomik değer yoktur. Bu Türkiye imajının artmasıyla bağlantılıdır" dedi.

"2019 YILINA KADAR BENİ TEPE TEPE KULLANIN"

Son genel seçimlerde Mersine Milletvekili olma gibi bir beklentisinin olmadığını kaydeden Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlk duyduğumda da ilişki kurmaya çalıştım. Göbek adım Mehmet Zafer ya her halde 'M' harfinden dolayıdır diye düşündüm. Başka bir ilişki kuramadım. Adaylığım açıklandıktan sonra geldim ve en az sizler gibi Mersinli olacağımı söyledim. Şimdi hayatının bütün dönemini Mersin'de geçirecekler için kendi adıma söyleyeceğim birkaç cümle var. Ben 2015 yılına kadar Allah'tan bir terslik olmazsa, Allah sağlık sıhhat verirse Mersin Milletvekili olarak devam edeceğim. 2015'ten sonra yapılacak olan seçimlerde tabi Sayın Başbakanımızın vereceği karar bizi yönlendirecek. Eğer bir dönem daha 'Mersin Milletvekili adayı' derse başımızın üstünde yeri var. Sayın Başbakanımız beni 2015 yılında da tekrar Mersin Milletvekili adayı yaparsa ve milletvekili olarak gelirsem eğer, Mersin'de yapacağım siyasi hizmet en fazla 2019 yılına kadar sürecek. Yani benim Mersin'de kullanma tarihim 2019. Sizlere diyorum ki; arkadaşlar beni kullanın, gece gündüz 24 saat ne istiyorsanız, ben size hizmet edeceğim. Şunun altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, 2019 yılına kadar eğer milletvekili olursam ; benim kullanma tarihim, kullanma sürem belli ve beni tepe tepe kullanın, helalı hoş olsun." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çağlayan, Megiad Genel Kuruluna Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement