BDP Genel Başkanı Demirtaş Muş'ta - Son Dakika
Politika

BDP Genel Başkanı Demirtaş Muş'ta

BDP Genel Başkanı Demirtaş Muş\'ta

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muş'ta partisi tarafından düzenlenen seçim mitingine katıldı.

13.03.2014 14:47  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muş'ta partisi tarafından düzenlenen seçim mitingine katıldı.

Belediye Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Demirtaş, 30 Mart seçimlerinde herkesin canla başla çalışmasını isteyerek, "Bizler Muş'un bu duruşu ile kendi iradesi ile kendi geleceğine sahip çıkan bu kararlığı ile gurur duyuyoruz. 30 Mart seçimlerine sadece iki hafta kaldı. Canla başla, kararlılıkla ve ısrarla çalışarak BDP'yi halk iktidarı partisi haline getirdiniz. Partimizi parti yapan, partimizi var eden bu halkın direnişi karşısında saygı ile eğiliyorum. Artık çok az zamanımız kaldı. Yıllardır bize yaptıklarının ve bize çektirdiklerinin hesabını sormaya çok az kaldı. Diyor ya, 'Lafa bakmayın, hizmete bakın'" dedi.

"BİZİM ARKAMIZDA ALLAH'IMIZ VAR"

Konuşmasında BDP'li belediyelerden örnek veren Demirtaş, "Burada yanı başımızda Tatvan ve Van var. Depreme rağmen arkadaşlarımız ne kadar iş yaptı. Van Belediye Başkanımız Bekir Kaya'yı 1 yılda suçsuz yere hapse attılar. Deprem görmüş Van, Muş'tan daha iyi durumda. Muş sanki her gün deprem yaşıyor. Bütün bunları yapmak ve en kısa sürede başarmak için 30 Mart'ta göreve geliyoruz. Muş'ta su, yol kanalizasyon sorunu kalmayacak. Her mahallede gençlik merkezleri, kadın evleri, çamaşır yıkama merkezleri olacak. Muhtarlarla, kadınlarla ve vatandaşlarla irtibat halinde olacağız. Bizim arkamızda para babaları, medya patronları yok. İsrail ve Amerika'da yok. Bizim arkamızda Allah'ımız var. Allah'tan başkasına kulluk etmedik. Allah'tan başkasının önündü diz çökmedik. Ellerindeki bütün imkanları kullanarak bize diz çöktürmeye kalktılar. Köyler mi boşalmadı, faili meçhul cinayetler mi işlenmedi, tutuklanmalar mı? Hepsini yaşadık ama elele, yürek yüreğe verdik. Direndik, gerçek bir halk olduğumuzu ispat ettik. Bundan sonra da yine el ele vereceğiz. Birbirimize güvenip adaylarımızın etrafından kenetleneceğiz. 30 Mart'tan sonrada belediye hizmetlerinde belediyemize destek olacağız" diye konuştu.

Konuşmasında Muş Belediye Başkan Adayı Nimet Sezgin ve Eş Başkan Halide Bulak'a da seslenen Demirtaş, "En zor günde bu halk bizi yalnız bırakmıyor. Siz de bu halkı yalnız bırakmayacaksınız. Onlar üzülüp hasta olduğunda siz de hasta olacaksınız. Onların derdine derman olacaksınız, kapınız ve telefonlarınız açık olacak. Hırsızlık yapmadan yandaşlarınıza ve arkadaşlarınıza peşkeş çekmeden hizmet edeceksiniz. Adaylarımız Muş halkının hizmetkarı olacak. Onlara şimdiden hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Milletvekillerimiz gece gündüz demeden çalışıyorlar. İnanın ki hiçbiri rüşvet yemedi. Gazdan başka bir şey yemediler. Sırrı Sakık arkadaşımız Ağrı'da gerçekten hizmet olsun diye oradan aday oldu. Ona da teşekkür ediyorum. Bütün sorunları hep birlikte çözeceğiz. Bizim özlemimiz, hayalimiz halkımızın mutluluğudur. Gerçek bir barış için yollardayız. Sizin duruşunuz her şeye değer. Biz burada sadece belediye hizmetleri ile uğraşmayacağız. Esnafın öğrencinin, memurun, işçinin, işsizin sorunları ile de yakından ilgileneceğiz. Muş'un bütün sorunlarını çözmek için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Osman Baydemir'den, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızdan da destek alacağız. Ayrım yapmadan herkese eşit hizmet vereceğiz. Bize inanmayan ve güvenmeyenleri mahcup edeceğiz."

Demirtaş, konuşmasının sonunda ise hükümeti Bediüzzaman Said-i Kurdi'nin mezarını ortaya çıkarması için zorlayacaklarını vurguladı.

BDP Genel Başkanı Demirtaş, konuşmasının ardından halkı selamlayarak Muş'tan ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Genel Başkanı Demirtaş Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement