CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Danışma Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını talep etti - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Danışma Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını talep etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Danışma Kurulu\'nun olağanüstü toplanmasını talep etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yargı krizi ve darbe girişimiyle ilgili olarak Meclis Danışma Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını talep ettiğini açıkladı. Özel, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptığı telefon görüşmesinde bu talebini iletti ve Kurtulmuş'un Filistin Heyeti'yle planlı programlarının ardından bu yönde bir çağrı yapacağını belirtti. Özel, kendisinin başkanlığında yapılacak Danışma Kurulu toplantısına CHP adına katılacağını ifade etti.

09.11.2023 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sayın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'la telefonla görüştüm ve kendisinden içinde bulunduğumuz yargı krizi ve darbe girişimiyle ilgili Meclis Danışma Kurulu'nu olağanüstü toplamasını talep ettim. Kendisi ağırlamakta olduğu Filistin Heyeti'yle planlı programlarının ardından, gün içerisinde bu yönde bir çağrı yapacağını belirtti. Kendisinin başkanlığında yapılacak Danışma Kurulu toplantısına partimiz adına bizzat katılacağım" dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği "seçilme hakkı" ve "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiği yönündeki kararına uyulmamasına hükmetti. Daire, "yargısal aktivizm" yapmakla suçladığı ihlal kararı yönünde oy kullanan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Daire aynı zamanda Atalay'ın milletvekilliğinin de düşürülmesi için kararı TBMM Başkanlığı'na gönderdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Can Atalay kararıyla ilgili bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü. Özel, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Sayın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'la telefonla görüştüm ve kendisinden içinde bulunduğumuz yargı krizi ve darbe girişimiyle ilgili Meclis Danışma Kurulu'nu olağanüstü toplamasını talep ettim. Kendisi ağırlamakta olduğu Filistin Heyeti'yle planlı programlarının ardından, gün içerisinde bu yönde bir çağrı yapacağını belirtti. Kendisinin başkanlığında yapılacak Danışma Kurulu toplantısına partimiz adına bizzat katılacağım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Danışma Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını talep etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement